logo tflogo uns
  • Насловна
  • О нама
  • Вести
  • Др Јелена Владић са Техолошког факултета Нови Сад добитница престижне награде Danubius Young Scientist Award за Србију за 2018.
понедељак, 12 новембар 2018 17:31

Др Јелена Владић са Техолошког факултета Нови Сад добитница престижне награде Danubius Young Scientist Award за Србију за 2018.

Др Јелена Владић, асистент са докторатом и научни сарадник на студијском програму фармацеутско инжењерство, са Технолошког факултета Нови Сад, добитница је овогодишње награде Danubius Young Scientist Award за најбољег младог научника из Србије.
Ову престижну награду Јелени је на Универзитету Коменског у Братислави, на свечаној додели награде најбољим младим научницима из земаља Дунавског региона, доделило Аустријско министарство за образовање, науку и истраживање и Институт за Дунавски регион и Централну Европу.
Свечаном уручењу награде присуствовали су и ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Дејан Јакшић, као и проф. др Мирослав Весковић, ранији ректор Универзитета у Новом Саду.

Награда Danubius Young Scientist Award се додељује од 2011. младим научницима из 14 земаља Дунавског региона (Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Чешка, Хрватска, Мађарска, Молдавија, Немачка, Румунија, Словачка, Словенија, Србија и Украјина) за изузетна достигнућа у подручју њиховог истраживања. Награда се додељује са намером да се укаже част и ода признање изузетним научницима и научницама, који постижу изванредне резултате у својим научно-истраживачким пољима.

Критеријуми доделе награде укључују научну изврсност и иновативан приступ у академском раду, тематску релевантност научног рада за питања/проблеме Дунавског региона, значај истраживања у међународним оквирима, потенцијал научника, укљученост у међународне научноистраживачке организације и сарадње, дисеминација научног знања.