logo tflogo uns
среда, 19 децембар 2018 13:58

Технолошки факултет представљен у Кини

Др Александра Цветановић, научна сарадница на студијском програму Фармацеутско инжењерство на Технолошком факултету Нови Сад добитница је треће награде Фондације “Доцент др Милена Далмација” за дисертацију која је дала највиши допринос науци у области заштите животне средине на универзитетима у Републици Србији.

Фондација која носи име најмлађег доктора наука у историји Природно-математичког факултета – Милене Далмације, настоји да промовише науку и високо образовање подржавајући младе, перспективне људе који својим радом и знањем доприносе развоју друштва и ангажују се у заштити живота и здравља људи. Према речима др Срђана Рончевића, председника управног одбора Фондације, добијајући ово признање дисертација др Александре Цветановић је сврстана у ред изврсних и најбољих. Према рецима др Александре Цветановић, награда је резултат вишегодишњег преданог рада и посвећености науци и представља подстрек за даља достигнућа.

У име др Александре Цветановић награду је примио проф. др Јарослав Катона, продекан Технолоског факултета Нови Сад. Др Александра Цветановиц је у време доделе награде била у научној посети Кини, где је као један од 100 одабраних научника, имала прилику да у Пекингу присуствује прослави 60 година од оснивања Кинеске Академије за шумарство. Централној церемонији обележавања годишњице је претходио већи број радионица, као и велики међународни конгрес на коме је др Александра Цветановић представила своја научна достигнућа и Технолошки факултет Нови Сад, као институцију на којој је запослена. Учешће др Александре Цветановић на овом догађају представља уједно и признање Технолошком факултету Нови Сад, из чијих лабораторија излазе научни радници и истраживачи са овако запаженим радовима и успесима.