logo tflogo uns
среда, 06 март 2019 12:09

e-SKIM 2019

Студенти са Катедре за инжењерство материјала освојили друго и треће место на „е-СКИМ 2019“

Ивана Тркуља и Алекса Кочишев студенти треће године студијског програма Инжењерство материјала на Технолошком факултету Нови Сад остварили су запажене резултате на првом студентском конгресу о инжењерству материјала „е-SKIM 2019”, одржаном у Загребу од 28.02.2019. године до 01.03.2019. године.

Први студентски конгрес о инжењерству материјала „е-SKIM 2019” са међународним учешћем трајао је два дана и окупио је 150 студената. У оштрој конкуренцији Ивана Тркуља освојила је друго место на усменом излагању, док је Алекса Кочишев освојио треће место у оквиру постерског излагања.

Први студентски конгрес о инжењерству материјала имао је за циљ афирмацију младих стручњака и струке кроз представљање резултата постигнутих током студија, израде завршних, дипломских и научно-експерименталних радова. Прилику да међусобно размене нова достигнућа у подручју инжењерства материјала искористили су студенти са Катедре за инжењерство материјала Технолошког факултета Нови Сад који су учествовали са укупно 6 научних радова које су презентовали у виду усмених и постерских саопштења. За усмено излагање радова определили су се Ивана Тркуља, студент III године, са радом ,,Синтеза нових проводних наноматеријала на основу обновљених сировина” под менторством доц. др Ивана Ристића, Мсц. Невене Вукић, затим Миљан Радошевић, студент III године, са радом ,,Синтеза и карактеризација биополимерних флокуланата”, под менторством доц. др Ивана Ристића, Мсц. Тамаре Ерцег и Миљана Марковић, студент IV године са радом ,,Структура и својства пиезоелектричне керамике на бази Bi0,5Na0,5TiO3“, под менторством проф. др Владимира Срдића, Мсц. Јелене Вукмировић, Мсц. Андрее Нестеровић. Постерски начин излагања рада изабрали су Кристина Пајић, студенткиња III године, са радом ,,Синтеза полиакрилатних нанокомпозитних материјала”, под менторством доц. др Ивана Ристића и Мсц. Јелене Танасић, затим Давид Бјелановић и Михајло Валух, студенти III године, са радом ,,Микроталасна синтеза пХ осетљивих хидрогелова”, под менторством доц. др Ивана Ристића, Мсц. Тамаре Ерцег и Алекса Кочишев и Весна Свркота, студенти ИИИ године, са радом ,,Самолечиви Бетон”, под менторством проф. др Јоњауе Раногајец, доц. др Снежане Вучетић, Мсц. Јохн Милана ван дер Бергх-а.
Ментори који су пружили значајну подршку студентима истакли су да су веома поносни на све студенте који имају веома активно учешће и ван редовних факултетских активности, а посебно су истакли да су веома поносни да је од укупно 15 усмених саопштења, Ивана Тркуља освојила друго место, док је у конкуренцији од 14 постерских радова, Алекса Кочишев освојио треће место.