logo tflogo uns
четвртак, 04 април 2019 14:42

Одржана трибина „Истине и заблуде о угљеним хидратима“

У препуном амфитеатру Технолошког факултета Нови Сад 29.03.2019. године одржана је трибина на тему „Истине и заблуде о угљеним хидратима“ у оквиру обележавања 60 година постојања Технолошког факултета Нови Сад где је месец март био посвећен инжењерству угљенохидратне хране са темом месеца „Dolce vita“ („Сладак живот“).

У оквиру трибине учесници и посетиоци су имали прилику да се информишу о врстама угљених хидрата, њиховој улози у исхрани и технолошкој улози у изради прехрамбених производа.
Трибину је отворио проф. др Александар Фиштеш, шеф Катедре за инжењерство угљенохидратне хране. Проф. др Драгана Шороња Симовић говорила је о истинама и заблудама у вези са белим и црним хлебом, док је о сличностима и разликама, као и заблудама које се односе на бели и смеђи шећер на трибини говорила проф. др Зита Шереш, руководилац студијског програма Прехрамбено инжењерство. Модератор трибине била је проф. др Љубица Докић.
Након трибине посетиоци су могли да се упознају са представницима индустрије која се бави прерадом сировина богатих угљеним хидратима, а који су изложили и омогућили дегустацију неких од својих производа у холу Факултета.