logo tflogo uns
  • Насловна
  • О нама
  • Вести
  • Сарадња са Хемофармом - тренинг за студенте мастер студија смера Фармацеутско инжењерство
среда, 22 април 2020 16:29

Сарадња са Хемофармом - тренинг за студенте мастер студија смера Фармацеутско инжењерство

У ситуацијама попут тренутне, изазване корона вирусом COVID-19, постајемо све свеснији важности развоја нових лекова и развоја савремене фармацеутске индустрије. За развој лекова и развој овакве фармацеутске индустрије неопходни су високообразовани квалитетни стручњаци.

Технолошки факултет Нови Сад образује стручњаке управо у области фармацеутског инжењерства, инжењере који раде у погонима фармацеутске индустрије и на развоју нових фармацеутских производа.

Да би наши студенти по завршетку факултета били спремни да на најбољи начин одговоре изазовима модерне фармацеутске индустрије, Технолошки факултет Нови Сад у сарадњи са нашом највећом фармацеутском компанијом Хемофарм ради на додатном усавршавању студената фармацеутског инжењерства.

Једна од активности из програма сарадње факултета са Хемофармом, усмерена ка унапређењу знања и вештина студената фармацеутског инжењерства, био је једнодневни тренинг из програма Леан Сиx Сигма који је мастер студентима овог студијског програма крајем фебруара одржао дипл. инж. Милош Пузић, Координатор за развој процеса из Хемофарма.

Студенти су уживали и завршили тренинг обогаћени новим знањем и новим вештинама.