logo tflogo uns

ЕУГЛОХ СТУДЕНТСКО ВИДЕО ТАКМИЧЕЊЕ: ТЕХНОЛОГИЈА И ГЛОБАЛНО ЗДРАВЉЕ

среда, 17 април 2024 10:09

Позивамо студенткиње и студенте са свих факултета Универзитета у Новом Саду, без обзира на област студија, да се пријаве на овогодишње ЕУГЛОХ видео такмичење, под називом EUGLOH Talks: Technology & Global Health.
Такмичење се реализује онлајн и отворено је за студенте основних, мастер и докторских студија са девет партнерских универзитета Европске универзитетске алијансе ЕУГЛОХ. Организатор такмичења је Универзитет у Сегедину, а рок за пријаву је 30. април 2024. године.
Студенти треба да креирају видео не дужи од 3 минута који ће пружити одговоре на следећа питања:
- Како најсавременија технологија може бити суперхерој који нам је потребан за глобалну здравствену заштиту, посебно у условима веома ограничених ресурса?
- Како напредак у технологији може помоћи код решавања ургентних изазова глобалног здравља и коју улогу студенти у Алијанси могу да имају у обликовању здравије будућности за све?
- Како универзитети могу користити технологију за интегрисање глобалног здравственог образовања и истраживања кроз различите академске дисциплине, оснажујући студенте да се баве комплексним здравственим питањима са којима се наш свет суочава?
Учесници могу освојити прилику да путују и учествују у највећем годишњем скупу ЕУГЛОХ алијансе – Годишњем самиту, који ће се одржати на Универзитету у Сегедину у јуну 2024. године, уколико победе на такмичењу.
Информације о начину пријаве и осталим детаљима такмичења доступне су на линку