logo tflogo uns
понедељак, 02 октобар 2023 14:22

Свечани пријем студената прве године основних академских студија у 2023/24. години

У амфитеатру Технолошког факултета, 29. септембра 2023. године, уприличен је свечани пријем студената прве године основних академских студија у 2023/24. години. Пријему су присуствовали декан Факултета, проф. др Биљана Пајин, продекан за наставу, проф. др Марина Шћибан, продекан за финансије, проф. др Јарослав Катона, председник Студентског парламента ТФНС, Никола Цветковић, студент продекан, Немања Шпирић, представници катедри и наставници који ће предавати новим студентима на првој години.
Пријем је започео химном „Боже, правде“ и универзитетском химном „Гаудеамус игитур“ у извођењу Хора Гимназије „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада, под диригентском управом наставника Јована Травице.
Након тога се студентима обратила декан проф. др Биљана Пајин и пожелела добродошлицу студентима у породицу технолога, истакавши да је ово почетак њиховог студирања, али да их, поред обавеза, чека и пуно нових пријатељстава и уживања у осталим активностима.
Продекан за наставу, проф. др Марина Шћибан, поздравила је нове студенте и рекла да је привилегија радити са младим и паметним људима. Студентима су се затим, представили професори који ће им предавати на првој години.
Председник Студентског парламента, Никола Цветковић и студент продекан, Немања Шпирић, упознали су студенте са радом студентских организација на Факултету и могућношћу укључивања у разне ваннаставне активности.
Гост на свечаности, бивши студент Технолошког факултета, Госпава Радић, специјалиста за подршку квалитета и технологије за Хеинекен пиваре у Источној Европи, поделила је са студентима своје искуство из студентских дана и грађења каријере.
По завршетку свечаног дела пријема, студенти су имали састанке са менторима и студентима менторима по студијским програмима, тј. подручјима.