logo tflogo uns
петак, 28 април 2023 09:48

Успешно одржана 4. Конференција студената технологије – КОНСТ

Конференција студената технологије – КОНСТ, одржана је од 20. до 23. априла 2023. године на Златибору, у организацији Студентске уније и Студентског парламента Технолошког факултета Нови Сад. Ове године су, поред студената из Новог Сада, учествовале и колеге са Београдског Технолошко-металушког и Технолошког факултета у Лесковцу, Универзитета у Нишу.
Конференцију је свечано отворила деканица Технолошког факултета Нови Сад, проф. др Биљана Пајин, а затим су се компаније партнери Конференције, Toyo Tire Serbia, Elixir Group, Viscofan и Barry Callebaut, представиле студентима на панел дискусији.
Другог дана Конференције, студенти су имали прилику да присуствују презентацијама из области безбедности на раду и виде практичну примену у компанијама-партнерима Конференције. Такође, предавачи са Медицинског факултета у Новом Саду одржали су предавања на тему безбедности на раду и обуку из прве помоћи.
На крају, одржано је студентско такмичење из Студије случаја, на којем је победио тим Марије Лемић и Наташе Божић, студенткиња четврте године на Технолошком факултету Нови Сад.