logo tflogo uns
уторак, 08 новембар 2022 13:44

Учешће др Александре Цветановић Кљакић на међународној конференцији у Јордану

Др Александра Цветановић Кљакић, научни сарадник на Kатедри за фармацеутско инжењерство Tехнолошког факултета, имала је част да као пленарни предавач учествује на Првој међународној конференцији о науци и фармацији, одржаној на Мутах универзитету у Ал-Караку у Јордану. Пленарно предавање, под називом „A Мodern Аpproach for the Еxtraction of Bioactive Principles from Under-utilized Resources“, било је окарактерисано као једно од најважнијих предавања, а наша колегиница као један од најутицајнијих предавача на овом скупу.
На конференцији на којој је присуствовао велики број учесника са свих крајева света, др Александра Цветановић Кљакић је, поред пленарног предавања, одржала још једно предавање којим је представила неке од резултата насталих у оквиру билатералног пројекта који се реализује између Технолошког факултета Нови Сад и Института за хмељарство и пиварство у Жалецу (Словенија), на коме је др Цветановић Кљакић и руководилац са српске стране.
Др Александра Цветановић Кљакић је дала допринос овом међународном скупу и својим ангажовањем у научном одбору конференције, а такође је и председавала секцијом „Фармација“.
Овом приликом успостављена је платформа за нову међународну сарадњу истраживача са Технолошког факултета.