logo tflogo uns
четвртак, 16 јун 2022 13:18

Посета студената фабрици квасца БИОСПРИНГЕР РС ДОО у Сенти

У петак, 3 juna 2022. године, у оквиру наставе из предмета Технологија пекарског квасца, а у пратњи предметног наставника проф. др Весне Вучуровић, сараднице дипл. инж. Александре Катански и техничарке Отилије Милановић, студенти четврте године студијског подручја Прехрамбена биотехнологија Технолошког факултета Нови Сад, имали су прилику да се детаљно упознају са индустријском производњом пекарског квасца у фабрици Биоспрингер РС Д.О.О. у Сенти.

Захваљујући љубазности руководства компаније Lesaffre, чији је део фабрика пекарског квасца и производа на бази пекарског квасца Биоспрингер РС ДОО Сента, студентима је омогућено да се упознају са целокупним процесом производње у овом предузећу.

Захваљујемо се маркетинг координатору Нађ Елвири на лепој презентацији, као и инжењерима технологије Божо Забош Елеонори, Маринков Мирославу, Балинт Атили и Тадић Бојани који су детаљно упознали студенте са специфичностима појединачних фаза овог сложеног индустријског биотехнолошког процеса.

Фабрика Биоспрингер РС је 1981. године почела са радом у оквиру Агроиндустријског предузећа Сента, а наставила је свој рад под именом Фермин и постепено израсла у доминантан субјекат сенћанске економије. Од 2018. године, када је француска компанија Lesaffre постала њен власник, отвориле су се велике могућности за даља побољшања.