logo tflogo uns
среда, 29 децембар 2021 13:51

Стручна екскурзија студената Фармацеутског инжењерства

Студенти четврте године студијског програма Фармацеутско инжењерство су, у оквиру вежби из предмета Технологија козметичких производа и Технологија сапуна, детерџената и средстава за одржавање личне хигијене, посетили производни погон козметичких производа компаније YUCO-Hemija уз Бачког Јарка. Студенти су у посету фабрици ишли у пратњи проф. др Лидије Петровић, доц. др Јадранке Фрај, др Јелене Милинковић Будинчић и Слободана Танасина, техничког сарадника.
Компанија Yuco-Hemija на тржишту Републике Србије послује дуже 30 година, а својим брендом Multiactiv заузима лидерску позицију у производњи козметичких производа. Осим тога, успешно се баве и производњом средстава за одржавање хигијене у домаћинствима и индустрији, као и течних ђубрива за цвеће.
Студенте, наставнике и сараднике испред компаније дочекале су спец. козметичке технологије Весна Јеленић, директор производње и сектора набавке, и Драгана Цибула, референт маркетинга. Током посете студенти су се кроз кратку презентацију најпре упознали са компанијом, начином пословања и њиховим брендовим. Спец. козметичке технологије Весна Јеленић спровела је студенте кроз развојну лабораторију, где им је описала рад технолога у развоју и изазове са којима се сусрећу. Затим су, у пратњи дипл. инж. Данице Степановић, обишли производни погон козметичких производа, где су имали прилику да виде цео процес производње, од замешавања до паковања. Посета је завршена обиласком погона за производњу кућне хемије, у пратњи дипл. инж. Иване Сарић.