logo tflogo uns
петак, 10 децембар 2021 12:55

Додељена Признања за научну изузетност за 2020. годину

Покрајинској влади су, 9. децембра 2021. године, по први пут уручена Признања за научну изузетност истраживачима на територији АП Војводине за 2020. годину. Признања за научну изузетност додељена су за 21 научну област, односно подобласт. У оквиру сваке области, односно подобласти, три најцитиранија истраживача добила су Признање за научну изузетност.
Три професорке Технолошког факултета Нови Сад добиле су признање као најцитираније у области технолошких наука: др Јасна Чанадановић Брунет, као први најцитиранији, др Сенка Видовић, као други најцитиранији и др Гордана Ћетковић, као трећи најцитиранији истраживач.
Најцитиранијим истраживачима са територије АП Војводине признања је уручио покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.
Приликом оцене научне изузетности, стручне комисије су вредновале број цитата научних радова пријављених истраживача, који су остварени у години која претходи години у којој се додељују признања. Критеријум који се односи на број цитата, утврђиван је на основу података из базе SCOPUS-а.