logo tflogo uns
понедељак, 22 новембар 2021 14:37

Антимикробна резистенција – онлајн предавање

Недеља антимикробне резистенције ове године се одржава у периоду од 18. до 24. новембра. Тим поводом, у оквиру пројекта BioConnection организује се прво у серији онлине научно-популарних предавања у оквиру активности БиоПоткаст, у оквиру које ћемо као предаваче угостити врхунске стручњаке из одабраних области, који у оквиру свог научно-истраживачког рада пружају значајни допринос решавању глобалних изазова са којима се сусреће савремено друштво.
У оквиру Недеље антимикробне резистенције предавања ће одржати доц. др Зорана Ковачевић са Департмана за ветеринарску медицину Пољопривредног факултета у Новом Саду, такође руководилац пројекта Infоbоmаt у оквиру програма ПРОМИС, као и проф. др Драгана Стенли са CQ University из Аустралије, као алумниста и некадашњи студент Катедре за биотехнологију и фармацеутско инжењерство.
Предавање почиње у среду 24. новембра од 11 сати и представиће проблем антимикробне резистенције, као и могућа решења која треба да допринесу побољшању здравља и квалитета живота хумане популације.
Приступ предавању биће омогућен путем линка:

https://ppma.webex.com/join/tfuns02