logo tflogo uns
уторак, 13 јул 2021 14:31

Додела признања у Ректорату Универзитета у Београду поводом Дана науке

У суботу, 10. јула 2021. године, у Ректорату Универзитета у Београду одржана је свечана додела признања овогодишњим добитницима пројеката у оквир Јавног позива за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке Центра за промоцију науке.

Један од пројеката одобрених за финансирање под називом "Тајна веза биотехнологије и глобалних изазова - "BioConnection" долази са нашег факултета. Руководилац пројекта је др Ивана Пајчин, научни сарадник на Катедри за биотехнологију и фармацеутско инжењерство, док су остали учесници пројекта др Јована Граховац, ванредни професор, маст. инж. Вања Влајков, истраживач сарадник, и маст. инж. Оља Шовљански, истраживач сарадник са исте катедре.

Почетак реализације пројекта очекује се у септембру 2021. године, а активности у оквиру пројекта биће могуће пратити путем налога на друштвеним мрежама и сајта Технолошког факултета Нови Сад. У оквиру свечаности којом је обележен национални Дан науке, у знак сећања на рођење Николе Тесле као једног од наших наистакнутијих научника, додељено је и признање Технолошком факултету Нови Сад за унапређење промоције и популаризације науке у Републици Србији.