logo tflogo uns
четвртак, 17 јун 2021 17:43

Нове стипендије НИС-а за студенте Нафтно-петрохемијског инжењерства

Компанија НИС потписала је нове уговоре о стипендирању са петоро студената Универзитета у Новом Саду, који су за стипендије аплицирали у оквиру конкурса Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника.

Уговоре о стипендирању потписали су Јелена Ковач и Јелена Рашета, студенкиње Нафтно-петрохемијског инжењерства на Технолошком факултету. Испред НИС-а, уговоре је потписао Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а.

Јелена Ковач, студенткиња четврте године Технолошког факултета у Новом Саду, каже да је поносна што је добила стипендију, јер је она потврда труда и залагања. Свима који би следеће године да аплицирају за ову стипендију би саветовала да уложе труд и обавезно да конкуришу.

„Прошле године се нафтна индустрија суочила са бројним изазовима у пандемији, али НИС не одустаје од свог стратешког опредељења, а то за нас значи да постанемо модерна, флексибилна и иновативна компанија. Јасно је да је то немогуће без младих људи, без студената и без сарадње са факултетима“, навео је Вадим Смирнов, додајући да на овај начин компанија учествује у напорима државе да се млади људи остваре у својим каријерама и да остану у Србији.

Проф. др Дејан Мадић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Новом Саду, захвалио се НИС-у као друштвено одговорној компанији, која је препознала младе таленте и стипендирањем им омогућила да у студентским данима имају боље могућности за сазнавање: „Сви смо на заједничком задатку да наше друштво има добре експерте који ће створити неку нову додатну вредност, коју ћемо после уложити у културу, у здравље, у напредак“, изјавио је професор Мадић и додао да, када је у питању одлив мозгова, оваквим акцијама можемо бар делимично да га спречимо.

Проф. др Драган Говедарица, шеф Катедре за нафтно-петрохемијско инжењерство, се захвалио компанији НИС што већ више од десет година стипендира најбоље студенте Нафтно-петрохемијског инжењерства и нагласио да су се стипендисти брзо и успешно укључивали у све секторе у којима су започињали радну каријеру. Неки од стипендиста су били и добитници награде за најбољег запосленог у компанији НИС, што је потврда да смо на правом путу.

Компанија НИС додељује стипендије студентима Нафтно-петрохемијског инжењерства као смеру од интереса за пословање компаније преко Фонда за даровите студенте Универзитета у Новом Саду од 2010. године.