logo tflogo uns
среда, 17 фебруар 2021 11:50

Посета студената компанији Технопласт

У оквиру погонских вежби, 12.02.2021. године, на IV години студијског програма Хемијско инжењество (модули Хемијско-процесно и Еко-енергетско инжењерство) успешно је реализована посета студената Технолошког факултета Нови Сад компанији Технопласт доо у Старим Бановцима. Ова компанија производи производе за примену у електроиндустрији.
Циљ посете је био да се студенти упознају кроз реалан пример како изгледа процес производње од сировине до крајњег производа. Током посете студенти су имали прилике да се упознају са пријемом сировине и начином складиштења, самим процесом производње делова самог производа, као и финалним склапањем и складиштењем крајњег производа. Поред тога посетиоци су се упознали и са активностима лабораторијских испитивања која се врше, као и начином припреме воде за употребу у процесу.
Кроз ову посету студенти су имали прилике да сагледају пример производње производа и да уоче битне теоријске елементе које су учили на предметима пројектовање технолошких процеса и пројектовање еко-технолошких процеса. Посету је организовао доц. др Арпад Кираљ, а домаћин у компанији Технопласт доо је био дипл. инж. технол. Милан Левић.
Након посете су студенти дали повратну информацију да им је посета била од користи како би стекли устисак какво их радно окружење чека након завршеног Технолошког факултета и која би била њихова улога као технолога.