logo tflogo uns
среда, 27 март 2019 12:49

Одржана трибина „Истине и заблуде о вину“

У амфитеатру Технолошког факултета Нови Сад 27.02.2019. године одржана је трибина на тему „Истине и заблуде о вину“ на којој су предавачи били проф. др Владимир Пушкаш и доц. др Урош Миљић.

Трибина „Истине и заблуде о вину“ привукла је велик број посетилаца како оних који изучавају технологију вина, тако и оних који су хтели да сазнају нешто ново о вину. Проф. др Владимир Пушкаш и доц. др Урош Миљић после кратког увода који се односио на производњу вина, наставили су причу о уобичајеним заблудама и открили одређене мање познате истине. Након тога, уследила су бројна питања публике, на која су наши предавачи давали исцрпне и занимјиве одговоре.

Ова трибина организована је у оквиру обележавања 60 година постојања Технолошког факултета Нови Сад, с обзиром да је месец фебруар био посвећен вину, односно технологији вина. Током фебруара поред трибине „Истине и заблуде о вину“, одржана је и трибина „Преко трња до вина“ на којој је гост предавач био енолог Младен Драгојловић који је студентима представио свој пут од дипломе Технолошког факултета Нови Сад до успеха у свету вина.