logo tflogo uns
  • Насловна
  • О нама
  • Вести
  • Посета Удружења произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла “Срем – Фрушка гора” Лабораторији за испитивање прехрамбених производа
уторак, 23 април 2024 12:52

Посета Удружења произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла “Срем – Фрушка гора” Лабораторији за испитивање прехрамбених производа

Дана 17. априла 2024. године, Лабораторију за испитивање прехрамбених производа посетили су Слободан Спасовски, секретар Удружења произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла “Срем – Фрушка гора” и Ли Њанг, нови главни енолог у винарији Фрушкогорски виногради доо Баноштор.

Гости су се том приликом упознали са радом Лабораторије у области контроле безбедности и квалитета вина и алкохолних пића, са акцентом на овлашћења Лабораторије (од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде) за физичко-хемијска испитивања, микробиолошка испитивања и сензорно оцењивање вина, шире и других производа пре пуњења, декларисања и стављања у промет, као и обављање испитивања службених узорака у поступку инспекцијског надзора, у поступку увоза, извоза и процедуром везаном за географско порекло.

Током обиласка Одељења за вино и алкохолна пића и Одељења за контаминанте у храни, госте су дочекали проф. др Владимир Пушкаш и проф. др Наташа Ђуришић-Младеновић са сарадницима и конкретније презентовали методологију рада, опремљеност Лабораторије и тумачење резултата испитивања квалитета и безбедности вина и алкохолних пића.