Контрола квалитета
Права дефиниција квалитета има смисла само уколико је сагледан и пут његовог достизања. Из ових разлога студенти студијског програма Прехрамбено инжењерство, студијско подручје Контрола квалитета, се упознају не само са технолошким поступцима производње прехрамбених производа различитих група, опремом и процесима у прехрамбеној индустрији, него и са начинима и техникама контроле квалитета. У оквиру студијског подручја студентима се пружају теоријска знања о основама и практичној примени инструменталних, хемијских, сензорних и микробиолошки метода анализе. Кроз велик фонд часова практичне наставе у лабораторијама на савременој аналитичкој опреми студенти ће упознати изазове ове технолошко-аналитичке специјалности.
Наставни план студијског програма
Преузимања
Ш | Назив предмета | С | Тип | Статус предмета | Часови активне наставе | Остали часови | ЕСПБ | Преузимање | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
П | В | ДОН | |||||||||
ПРВА ГОДИНА | |||||||||||
1. | O1ЗO1 | Математика 1 | 1 | АО | О | 4 | 4 | - | - | 9 | Преузми ПДФ |
2. | O1ЗO2 | Инжењерска физика | 1 | АО | О | 3 | 2 | - | - | 6 | Преузми ПДФ |
3. | O1ЗO3 | Општа и неорганска хемија | 1 | ТМ | О | 4 | 0 | 3 | - | 8 | Преузми ПДФ |
4. | ↓ | Предмет изборног блока 1 | 1 | АО | ИЗ | 3 | |||||
* Студент бира један предмет од понуђена два. | |||||||||||
О1ЗИ1 | Енглески језик - основни ниво | 1 | ИЗ | 1 | 0 | 2 | Преузми ПДФ | ||||
О1ЗИ2 | Енглески језик - виши ниво | 1 | ИЗ | 1 | 0 | 2 | Преузми ПДФ | ||||
5. | ↓ | Предмет изборног блока 2 | 1 | АО | ИЗ | - | 4 | ||||
* Студент бира један предмет од понуђена два. | |||||||||||
О1ЗИ3 | Рачунање у хемији | 1 | ИЗ | 2 | 2 | 0 | Преузми ПДФ | ||||
О1ЗИ4 | Хемијски лабораторијски практикум | 1 | ИЗ | 2 | 0 | 2 | Преузми ПДФ | ||||
6. | O2ЗO1 | Математика 2 | 2 | АО | О | 4 | 4 | 0 | - | 9 | Преузми ПДФ |
7. | O2ЗO2 | Органска хемија | 2 | ТМ | О | 4 | 0 | 3 | - | 9 | Преузми ПДФ |
8. | O2ЗO3 | Аналитичка хемија | 2 | ТМ | О | 3 | 0 | 3 | - | 7 | Преузми ПДФ |
9. | ↓ | Предмет изборног блока 3 | 2 | ТМ | ИЗ | - | 5 | ||||
* Студент бира један предмет од понуђена два. | |||||||||||
О2ЗИ1 | Основи инжењерства | 2 | ИЗ | 2 | 0 | 2 | - | Преузми ПДФ | |||
О2ЗИ2 | Елементи машинства | 2 | ИЗ | 2 | 2 | 0 | - | Преузми ПДФ | |||
Укупно часова активне наставе на години студија = 52 | 60 | ||||||||||
ДРУГА ГОДИНА | |||||||||||
10. | О3ЗО1 | Техничка термодинамика | 3 | ТМ | О | 4 | 3 | 0 | - | 8 | Преузми ПДФ |
11. | O3ЗO2 | Физичка хемија | 3 | ТМ | О | 4 | 0 | 3 | - | 8 | Преузми ПДФ |
12. | O3ЗO3 | Примена рачунара | 3 | СА | О | 2 | 0 | 4 | - | 7 | Преузми ПДФ |
13. | О3ПИО1 | Хемија хране | 3 | НС | О | 3 | 0 | 3 | - | 7 | Преузми ПДФ |
14. | О4ЗО1 | Технолошке операције 1 | 4 | НС | О | 3 | 3 | 1 | - | 9 | Преузми ПДФ |
15. | О4ПИО1 | Колоидна хемија | 4 | НС | О | 3 | 0 | 2 | - | 6 | Преузми ПДФ |
16. | О4БО1 | Биохемија | 4 | НС | О | 3 | 0 | 3 | - | 8 | Преузми ПДФ |
17. | О4БО2 | Микробиологија | 4 | НС | О | 3 | 0 | 3 | - | 7 | Преузми ПДФ |
Укупно часова активне наставе на години студија = 50 | 60 | ||||||||||
ТРЕЋА ГОДИНА | |||||||||||
18. | О5ЗО1 | Технолошке операције 2 | 5 | НС | О | 3 | 2 | 1 | - | 7 | Преузми ПДФ |
19. | О5ККО1 | Мерно-инструментална техника | 5 | НС | О | 2 | 0 | 3 | - | 6 | Преузми ПДФ |
20. | О5ПИО1 | Микробиологија хране | 5 | НС | О | 3 | 0 | 3 | - | 6 | Преузми ПДФ |
21. | ↓ | Предмет изборног блока 4 | 5 | СА | ИЗ | 3 | 0 | 2 | - | 5 | |
* Студент бира један предмет од понуђена два. | |||||||||||
О5ККИ1 | Контрола квалитета у технологијама слада, пива и вина | 5 | ИЗ | Преузми ПДФ | |||||||
О5ККИ2 | Контрола квалитета у технологијама квасца, биоетанола и јаких алкохолних пића | 5 | ИЗ | Преузми ПДФ | |||||||
22. | ↓ | Предмет изборног блока 5 | 5 | СА | ИЗ | 3 | 0 | 2 | - | 6 | |
* Студент бира један предмет од понуђена два. | |||||||||||
О5ККИ3 | Контрола квалитета у технологијама шећера и кондиторских производа | 5 | ИЗ | Преузми ПДФ | |||||||
О5ККИ4 | Контрола квалитета жита, брашна и скроба | 5 | ИЗ | Преузми ПДФ | |||||||
23. | О6ККО1 | Инструменталне методе анализе | 6 | НС | О | 3 | 0 | 4 | - | 7 | Преузми ПДФ |
24. | О6ККО2 | Технологија и контрола квалитета воде и отпадних вода | 6 | СА | О | 3 | 2 | 0 | - | 6 | Преузми ПДФ |
25. | О6ККО3 | Узорковање и припрема узорака за анализу | 6 | СА | О | 3 | 0 | 3 | - | 7 | Преузми ПДФ |
26. | ↓ | Предмет изборног блока 6 | 6 | СА | ИЗ | 4 | 0 | 4 | - | 7 | |
* Студент бира један предмет од понуђена два. | |||||||||||
О6ККИ1 | Контрола квалитета у технологијама меса, млека и готове хране | 6 | ИЗ | Преузми ПДФ | |||||||
О6ККИ2 | Контрола квалитета у технологијама биљних уља и масти, воћа и поврћа и готове хране | 6 | ИЗ | Преузми ПДФ | |||||||
27. | О6ПИСП | Стручна пракса | 6 | О | - | 3 | Преузми ПДФ | ||||
Укупно часова активне наставе на години студија = 53 | 60 | ||||||||||
ЧЕТВРТА ГОДИНА | |||||||||||
28. | О7ККО1 | Управљање квалитетом у производњи хране | 7 | СА | О | 3 | 0 | 2 | - | 6 | Преузми ПДФ |
29. | О7ККО2 | Лабораторије за контролу квалитета | 7 | СА | О | 3 | 0 | 2 | - | 6 | Преузми ПДФ |
30. | О7ККО3 | Контрола квалитета адитива и арома | 7 | СА | О | 3 | 0 | 2 | - | 6 | Преузми ПДФ |
31. | О7ККО4 | Токсикологија | 7 | НС | О | 3 | 0 | 2 | - | 6 | Преузми ПДФ |
32. | ↓ | Предмет изборног блока 7 | 7 | НС | ИЗ | 2 | 0 | 3 | - | 6 | |
* Студент бира један предмет од понуђена три. | |||||||||||
О7ККИ1 | Санитација у производњи хране | 7 | ИЗ | Преузми ПДФ | |||||||
О7ККИ2 | Реолошке методе у контроли квалитета | 7 | ИЗ | Преузми ПДФ | |||||||
О7ККИ1 | Хемијски сензори | 7 | ИЗ | Преузми ПДФ | |||||||
33. | О8ККО1 | Анализа хране, воде, земљишта, ваздуха и предмета опште употребе | 8 | СА | О | 4 | 0 | 4 | - | 8 | Преузми ПДФ |
34. | О8ККО2 | Контрола квалитета амбалаже и паковања | 8 | СА | О | 2 | 1 | 0 | - | 4 | Преузми ПДФ |
35. | ↓ | Предмет изборног блока 8 | 8 | СА | ИЗ | 2 | 1 | 0 | - | 3 | |
* Студент бира један предмет од понуђена два. | |||||||||||
О8ЗИ1 | Менаџмент индустријске производње | 8 | ИЗ | Преузми ПДФ | |||||||
О8ЗИ2 | Мали производни системи | 8 | ИЗ | Преузми ПДФ | |||||||
36. | О8ПИДР | Израда и одбрана дипломског рада | 8 | О | - | 15 | |||||
Укупно часова активне наставе на години студија = 41 | 60 | ||||||||||
Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 196 | |||||||||||
Укупно ЕСПБ бодова | 240 |
Преузимања
Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената | Преузми ПДФ |
Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм | Преузми ПДФ |
Изборна настава на студијском програму | Преузми ПДФ |