logo tflogo uns
среда, 31 јануар 2024 13:29

Годишњи сусрет и дружење чланова Алумни клуба

Технолошки факултет Нови Сад уприличио је сусрет Алумни клуба кроз традиционално годишње дружење, баш тамо одакле су сви и потекли, у амфитеатру Факултета. Сваки члан Алумни клуба представља део историје, али и темељ за даљи напредак. Посебан значај клуба огледа се у подршци за даље напредовање, стручно усавршавање и развој каријере сваког од чланова. Снага оваквог начина умрежавања лежи у међусобној размени појединачних искуства, достигнућа и успеха чланова, унутар оквира деловања и кроз бројне активности Алумни клуба.

Проф. др Биљана Пајин, декан факултета, истакла је да су алумнисти најбољи амбасадори и понос Факултета и да су утолико драгоцени овакви сусрети привреде и науке, размена идеја, али и слање поруке младим људима.

„Овим скупом смо желели пре свега да се захвалимо нашим алумнистима за сву досадашњу подршку Факултету, подршку нашим студентима, сарадницима и професорима. Важно је да створимо трајне мостове између вас, успешних привредника и младих дипломаца који су на почетку професионалне каријере, али можда још важније да пошаљемо поруку онима који тек одлучују чиме ће се бавити у животу. Ви сте прави пример да се труд итекако исплати, да се знања која сте стекли на нашем факултету, уз наравно развој сопствених вештина итекако могу исплатити и да се ова диплома цени како у нашој земљи тако широм Европе и других континената. И то је управо оно што треба да чују млади људи и да буде кључна порука за њих“ - казала је проф. др Пајин.

Проф. др Зита Шереш, продекан за науку, поздравила је присутне и предаставила Алумни клуб, а доц. др Никола Маравић одржао је презентацију о концепту рада Клуба. Након тога, дружење генерација Алумниста је настављено у холу, уз пригодни коктел.