Osvojena nagrada „Future Food Award“

Projekat „Sladcore“ - zaslađivač koji se razvija u okviru Horizon 2020 projekta u saradnji Tehnološkog fakulteta Novi Sad i firme „Tosla“ iz Slovenije, osvojio je prestižnu nagradu „Future Food Award“ koju dodeljuje globalni sajam hrane za inovacije „Seeds&Chips – The leading food innovation summit“.
Jedan od najvećih događaja u oblasti hrane u svetu „Seeds&Chips – The leading food innovation summit“, posvećen je predstavljanju i promociji tehnološki naprednih rešenja i talenata iz celog sveta u agro-prehrambenom sektoru, a ove godine održan je četvrti put, od 7. do 10. maja u Milanu, Italija. Kao i u prethodnim izdanjima, Samit je okupio najbolje međunarodne kompanije u sektoru Food & AgTech, univerzitete, institucije, investitore, inkubatore i stotine start-upove iz celog sveta.

Ove godine, prof. dr Zita Šereš, predmetni nastavnik Tehnologije šećera i Nikola Maravić, asistent na predmetu Tehnologija šećera, i studenti smera Prehrambenog inženjerstva, modula Inženjerstvo ugljenpohidratne hrane, Milica Teofanov i Milica Popović, zajedno sa partnerima iz firme „Tosla“ Primož Artačom i Urošem Gotar, učestvovali su na Samitu kao izlagači i predstavili zajednički Horizon 2020 projekat pod nazivom „Sladcore“, za koji su i osvojili prestižno priznanje.

Tokom održavanja Samita „Seeds&Chips“ svakodnevno su organizovana predavanja iz oblasti savremenih pravaca u ishrani, novih koncepata poslovanja u industriji hrane i poljoprivrede, a predstavnici našeg fakulteta, osim prezentovanja projekta, iskoristili su priliku da se upoznaju sa drugim izlagačima, uspostave kontakt sa stranim i domaćim preuzećima i potencijalnim partnerima i upoznaju nove koncepte izrade i plasiranja prehrambenih proizvoda na tržište.

Čestitamo učesnicima na osvojenom priznanju!

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates