Инжењерство угљенохидратне хране
Објављено у Прехрамбено инжењерство
Штампа
У складу са дугогодишњом традицијом, студијско подручје Инжењерство угљенохидратне хране бави се објективним дефинисањем квалитета сировина, полупроизвода и готових производа у индустрији шећера, скроба, призвода од жита, пекарских и кондиторских производа. Применом инструменталних, физичко-хемијских и сензорних метода се на савременој опреми анализирају и дефинишу процесни параметри и њихове интеракције у циљу унапређења технолошких поступака. На овом студијском подручју успешно се оспособљавају кадрови да самостално организују, воде, унапређују и иновирају технолошке поступке у технологијама прераде жита, пекарских производа, шећера, скроба и кондиторских производа.
Наставни план студијског програма
| Ш | Назив предмета | С | Тип | Статус предмета | Часови активне наставе | Остали часови | ЕСПБ | Преузимање |
П | В | ДОН |
ПРВА ГОДИНА |
1. |
ЗО101 |
Математика 1 |
1 |
АО |
О |
4 |
4 |
- |
- |
9 |
Преузми ПДФ |
2. |
ЗО102 |
Физика |
1 |
АО |
О |
4 |
1 |
3 |
- |
9 |
Преузми ПДФ |
3. |
ЗО103 |
Општа и неорганска хемија |
1 |
ТМ |
О |
4 |
1 |
2 |
- |
9 |
Преузми ПДФ |
4. |
ЗО104 |
Енглески језик |
1 |
АО |
О |
1 |
2 |
- |
- |
3 |
Преузми ПДФ |
5. |
ЗО105 |
Математика 2 |
2 |
АО |
О |
4 |
4 |
- |
- |
9 |
Преузми ПДФ |
6. |
ЗО107 |
Аналитичка хемија |
2 |
ТМ |
О |
3 |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
7. |
ЗО106 |
Органска хемија |
2 |
ТМ |
О |
4 |
- |
3 |
- |
9 |
Преузми ПДФ |
8. |
↓ |
Предмет изборног блока 1 |
2 |
ТМ |
ИБ |
2 |
2 |
- |
- |
5 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђена два. |
|
ЗИ101 |
Основи инжењерства |
|
ТМ |
ИБ |
2 |
2 |
- |
- |
5 |
Преузми ПДФ |
|
ЗИ102 |
Електротехника |
|
ТМ |
ИБ |
2 |
2 |
- |
- |
5 |
Преузми ПДФ |
|
Укупно часова активне наставе на години студија = 51 |
|
60 |
|
ДРУГА ГОДИНА |
9. |
ЗО201 |
Техничка термодинамика |
3 |
TM |
О |
4 |
3 |
- |
- |
8 |
Преузми ПДФ |
10. |
ЗО202 |
Физичка хемија |
3 |
TM |
О |
4 |
3 |
- |
- |
8 |
Преузми ПДФ |
11. |
ЗО203 |
Примена рачунара 1 |
3 |
AO |
О |
2 |
- |
4 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
12. |
ЗО204 |
Хемија хране |
3 |
НС |
О |
3 |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
13. |
ЗО206 |
Технолошке операције I |
4 |
НС |
О |
3 |
3 |
1 |
- |
9 |
Преузми ПДФ |
14. |
ЗО207 |
Колоидна хемија |
4 |
НС |
О |
3 |
- |
2 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
15. |
ЗО208 |
Биохемија |
4 |
НС |
О |
3 |
- |
3 |
- |
8 |
Преузми ПДФ |
16. |
ЗО209 |
Микробиологија |
4 |
ТМ |
О |
3 |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
Укупно часова активне наставе на години студија = 50 |
|
60 |
|
ТРЕЋА ГОДИНА |
17. |
ЗО301 |
Технолошке операције II |
5 |
НС |
О |
3 |
2 |
1 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
18. |
ПМИ302 |
Нутриривна и сензорна својства хране |
5 |
НС |
ОМ |
3 |
- |
2 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
19. |
ПО302 |
Микробиологија хране |
5 |
НС |
О3 |
3 |
- |
3 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
20. |
УХИ301 |
Заштита околине у прехрамбеној индустрији |
5 |
НС |
ОМ |
3 |
2 |
- |
- |
5 |
Преузми ПДФ |
21. |
↓ |
Предмет изборног блока 2 |
5 |
НС |
ИБМ |
3 |
- |
2 |
- |
6 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђена два. |
|
ПМИ301 |
Енергетика у прехрамбеној индустрији |
|
НС |
ИБ |
3 |
2 |
- |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
|
ККО403 |
Управљање квалитетом у производњи хране |
|
НС |
ИБ |
3 |
- |
2 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
22. |
УХО301 |
Технологија шећера I |
6 |
СА |
ОМ |
3 |
- |
2 |
- |
5 |
Преузми ПДФ |
23. |
УХО302 |
Технологија чоколаде и какао производа |
6 |
СА |
ОМ |
3 |
- |
3 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
24. |
УХО303 |
Технологија скроба |
6 |
СА |
ОМ |
3 |
- |
2 |
- |
5 |
Преузми ПДФ |
25. |
УХО304 |
Технологија складиштења жита |
6 |
СА |
ОМ |
3 |
1 |
1 |
- |
5 |
Преузми ПДФ |
26. |
УХО304 |
Технологија хлеба |
6 |
СА |
ОМ |
3 |
- |
3 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
|
Укупно часова активне наставе на години студија = 54 |
|
57 |
|
ЧЕТВРТА ГОДИНА |
27. |
УХО401 |
Технологија шећера II |
7 |
СА |
ОМ |
3 |
- |
3 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
28. |
УХО402 |
Технологија кекса и бомбонских производа |
7 |
СА |
ОМ |
3 |
- |
2 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
29. |
УХО403 |
Технологија прераде скроба |
7 |
СА |
ОМ |
3 |
- |
3 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
30. |
УХО404 |
Технологија млинарства |
7 |
СА |
ОМ |
3 |
2 |
1 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
31. |
УХО405 |
Технологија пецива и тестенине |
7 |
СА |
ОМ |
3 |
- |
2 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
32. |
ЗО401 |
Менаџмент индустријске производње |
7 |
СА |
ОЗ |
2 |
- |
- |
- |
2 |
Преузми ПДФ |
33. |
↓ |
Предмет изборног блока 3 |
8 |
НС |
ИБМ |
3 |
- |
4 |
- |
7 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђена два. |
|
ПМИ401 |
Анализа хране |
|
НС |
ИБ |
3 |
- |
4 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
КХИ401 |
Технологија воде и отпадних вода |
|
НС |
ИБ |
3 |
4 |
- |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
34. |
↓ |
Предмет изборног блока 4 |
8 |
НС |
ИБМ |
2 |
- |
3 |
- |
6 |
|
|
* Студент бира два предмета од понуђена два. |
|
УХИ402 |
Примена наменских масти у кондиторској и пекарској индустрији |
|
НС |
ИБ |
2 |
- |
3 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
|
КХО406 |
Амбалажа и паковање |
|
НС |
ИБ |
2 |
- |
3 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
|
Укупно часова активне наставе на години студија = 42 |
|
45 |
|
|
Укупно = 103 |
Укупно = 27 |
Укупно = 67 |
|
|
|
35. |
ПО303 |
Стручна радна пракса |
6 |
СА |
О |
- |
- |
- |
- |
3 |
Преузми ПДФ |
36. |
ПИ401 |
Теоријске основе завршног рада |
8 |
СА |
ИБ |
3 |
- |
2 |
- |
5 |
Преузми ПДФ |
|
ПИ402 |
Израда и одбрана завршног рада |
8 |
|
|
|
|
|
|
10 |
Преузми ПДФ |
|
Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 202 |
|
|
|
Укупно ЕСПБ бодова |
240 |
|
Преузимања
Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената |
Преузми ПДФ |
Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм |
Преузми ПДФ |
Изборна настава на студијском програму |
Преузми ПДФ |