logo tflogo uns
среда, 23 мај 2018 12:41

Освојена награда „Future Food Award“

Пројекат „Sladcore“ - заслађивач који се развија у оквиру Хоризон 2020 пројекта у сарадњи Технолошког факултета Нови Сад и фирме „Тосла“ из Словеније, освојио је престижну награду „Future Food Award“ коју додељује глобални сајам хране за иновације „Seeds&Chips – The leading food innovation summit“.
Један од највећих догађаја у области хране у свету „Seeds&Chips – The leading food innovation summit“, посвећен је представљању и промоцији технолошки напредних решења и талената из целог света у агро-прехрамбеном сектору, а ове године одржан је четврти пут, од 7. до 10. маја у Милану, Италија. Као и у претходним издањима, Самит је окупио најбоље међународне компаније у сектору Food & AgTech, универзитете, институције, инвеститоре, инкубаторе и стотине старт-упове из целог света.

Ове године, проф. др Зита Шереш, предметни наставник Технологије шећера и Никола Маравић, асистент на предмету Технологија шећера, и студенти смера Прехрамбеног инжењерства, модула Инжењерство угљенпохидратне хране, Милица Теофанов и Милица Поповић, заједно са партнерима из фирме „Тосла“ Примож Артачом и Урошем Готар, учествовали су на Самиту као излагачи и представили заједнички Хоризон 2020 пројекат под називом „Sladcore“, за који су и освојили престижно признање.

Током одржавања Самита „Seeds&Chips“ свакодневно су организована предавања из области савремених праваца у исхрани, нових концепата пословања у индустрији хране и пољопривреде, а представници нашег факултета, осим презентовања пројекта, искористили су прилику да се упознају са другим излагачима, успоставе контакт са страним и домаћим преузећима и потенцијалним партнерима и упознају нове концепте израде и пласирања прехрамбених производа на тржиште.

Честитамо учесницима на освојеном признању!