Нови концепт обогаћивања прехрамбених производа клијанцима војвођанских житарица
Назив пројекта: Нови концепт обогаћивања прехрамбених производа клијанцима војвођанских житарица
Број пројекта: 142-451-2142/2019-01/01
Извори финансирања пројекта: Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност
Трајање пријекта: 2016-2020
Буџет пројекта: 5.200.000 РСД
Лого пројекта или акроним: -
Област истраживања којој припада пројекат: Техничко-технолошке науке
Руководилац пројекта: Проф. др Гордана Четковић, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
Чланови истраживачког тима:
- Проф. др Јасна Чанадановић-Брунет, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- Проф. др Драгољуб Цветковић, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- Проф. др Весна Тумбас Шапоњац, ванредни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- др Јелена Вулић, доцент, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- др Слађана Стајчић, научни сарадник, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- др Вања Шерегељ, научни сарадник, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- Проф. др Борис Поповић, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет Нови Сад
- др Ружица Ждеро Павловић, доцент, Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет Нови Сад
- др Бојана Благојевић, асистент, Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет Нови Сад
- др Анамарија Мандић, научни саветник, Унивезитет у Новом Саду, Научни институт за прехрамбене технологије
- др Небојша Илић, научни саветник, Унивезитет у Новом Саду, Научни институт за прехрамбене технологије
- др Алиса Хидалго, редовни професор, Универзитет у Милану, Департман за прехрамбену технологију, заштиту животне средине и нутриционизам
Кључне речи: клијанци, житарице, полифеноли, антиоксидативна активност, функционална храна