logo tflogo uns

Нови концепт обогаћивања прехрамбених производа клијанцима војвођанских житарица

Назив пројекта: Нови концепт обогаћивања прехрамбених производа клијанцима војвођанских житарица

Број пројекта: 142-451-2142/2019-01/01

Извори финансирања пројекта: Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност

Трајање пријекта: 2016-2020

Буџет пројекта: 5.200.000 РСД

Лого пројекта или акроним: -

Област истраживања којој припада пројекат: Техничко-технолошке науке

Руководилац пројекта: Проф. др Гордана Четковић, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад

Чланови истраживачког тима:

  • Проф. др Јасна Чанадановић-Брунет, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • Проф. др Драгољуб Цветковић, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • Проф. др Весна Тумбас Шапоњац, ванредни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • др Јелена Вулић, доцент, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • др Слађана Стајчић, научни сарадник, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • др Вања Шерегељ, научни сарадник, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • Проф. др Борис Поповић, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет Нови Сад
  • др Ружица Ждеро Павловић, доцент, Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет Нови Сад
  • др Бојана Благојевић, асистент, Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет Нови Сад
  • др Анамарија Мандић, научни саветник, Унивезитет у Новом Саду, Научни институт за прехрамбене технологије
  • др Небојша Илић, научни саветник, Унивезитет у Новом Саду, Научни институт за прехрамбене технологије
  • др Алиса Хидалго, редовни професор, Универзитет у Милану, Департман за прехрамбену технологију, заштиту животне средине и нутриционизам

Кључне речи: клијанци, житарице, полифеноли, антиоксидативна активност, функционална храна

опширније