logo tflogo uns

Развој производа и адитива од воћа и поврћа са високим садржајем биоактивних једињења

Назив пројекта: Развој производа и адитива од воћа и поврћа са високим садржајем биоактивних једињења

Број пројекта: ТР 031044

Извори финансирања пројекта: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Трајање пријекта: 2011-

Буџет пројекта: cca 55.000.000,00 РСД

Лого пројекта или акроним: -

Област истраживања којој припада пројекат: Техничко-технолошке науке

Руководилац пројекта: Проф. др Јасна Чанадановић-Брунет, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад

Чланови истраживачког тима:

  • Проф. др Соња Ђилас, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • Проф. др Јасна Чанадановић-Брунет, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • др Гордана Ћетковић, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • др Синиша Марков, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • др Весна Тумбас Шапоњац, ванредни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • др Драгољуб Цветковић, ванредни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • др Александра Тепић, ванредни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • Доц. др Јелена Вулић, доцент, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • Доц. др Александра Велићански, доцент, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • др Здравко Шумић, асистент са докторатом, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • др Анамарија Мандић, научни саветник, Универзитет у Новом Саду, Научни институт за прехрамбене технологије у Новом Саду
  • др Слађана Стајчић, научни сарадник, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
  • др Драгана Четојевић-Симин, научни саветник, Институт за онкологију Војводине, Сремска Каменица, Србија
  • др Татјана Ћебовић, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Медицински факултет

Кључне речи: воће и поврће, антиоксидативни капацитет, лиофилизација, вакуум сушење, дијететски суплементи