Развој производа и адитива од воћа и поврћа са високим садржајем биоактивних једињења
Назив пројекта: Развој производа и адитива од воћа и поврћа са високим садржајем биоактивних једињења
Број пројекта: ТР 031044
Извори финансирања пројекта: Министарство просвете, науке и технолошког развоја
Трајање пријекта: 2011-
Буџет пројекта: cca 55.000.000,00 РСД
Лого пројекта или акроним: -
Област истраживања којој припада пројекат: Техничко-технолошке науке
Руководилац пројекта: Проф. др Јасна Чанадановић-Брунет, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
Чланови истраживачког тима:
- Проф. др Соња Ђилас, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- Проф. др Јасна Чанадановић-Брунет, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- др Гордана Ћетковић, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- др Синиша Марков, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- др Весна Тумбас Шапоњац, ванредни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- др Драгољуб Цветковић, ванредни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- др Александра Тепић, ванредни професор, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- Доц. др Јелена Вулић, доцент, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- Доц. др Александра Велићански, доцент, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- др Здравко Шумић, асистент са докторатом, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- др Анамарија Мандић, научни саветник, Универзитет у Новом Саду, Научни институт за прехрамбене технологије у Новом Саду
- др Слађана Стајчић, научни сарадник, Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет Нови Сад
- др Драгана Четојевић-Симин, научни саветник, Институт за онкологију Војводине, Сремска Каменица, Србија
- др Татјана Ћебовић, редовни професор, Универзитет у Новом Саду, Медицински факултет
Кључне речи: воће и поврће, антиоксидативни капацитет, лиофилизација, вакуум сушење, дијететски суплементи