Fakultet Studije Aktivnosti Laboratorija Biblioteka Osoblje Studenti Upis Novosti Linkovi Forum TF Alumni
SUTF
Studentska Unija Tehnološkog Fakulteta  

...Povelja Studentske unije

Sloboda je od svih stvari najpreča. Ona se sastoji u mogućnosti da se čini sve ono što ne škodi drugom, a ujedno podrazumeva dobrovoljno samoobuzdavanje. Širenje i ostvarivanje osnovih načela demokratskog uređenja pretpostavka je slobode čoveka i građanina. Zato su osnovni ciljevi Studentske unije razvijanje tolerancije među ljudima, stalna kontrola poštovanja građanskih prava i razvijanje demokratskih institucija. Zaštita studentskog života i rada, zaštita prava studenata da se slobodno udružuju i organizuju neposredni su ciljevi Studentske unije. Autonomija Univerziteta jeste garancija za slobodni naučni i kulturni rad profesora, istraživača i studenata. Školovanje treba da bude okrenuto punom razvitku ličnosti i učvršćivanju opštih prava i sloboda čoveka. Ono treba da podstiče trpeljivost, razumevanje i prijateljstvo među svim ljudima, bez obzira na rasne, verske, nacionalne i polne razlike. Svako ima pravo da učestvuje u kulturnom životu zajednice, da uživa u umetnosti i da učestvuje u naučnom napretku i dobrobiti koja otuda proističe.

 


studenti

Studentska unija
Tehnolo
škog fakulteta

ima svoju prostoriju u podrumu Stare zgrade Fakulteta, jednostavnije pored kluba Tehnolog. Kancelarija je otvorena od 10 do 14 časova (često i mnogo duže) svakog radnog dana.
Možete nas pronaći i putem e-maila:
sutfns@yahoo.com,
telefona u kancelariji: 021/485 3717,
a najbolje bi bilo da lično svratite do naše kancelarije.

Ukoliko i Vi želite da postanete deo naše organizacije, dođite i pridružite nam se da učinimo studentski život lepšim i zanimljivijim, a studiranje na Tehnološkom fakultetu potpunim

Bulevar cara Lazara 1, 21000 Novi Sad, Srbija;
Telefoni: +381 (0) 21/ Dekanat: 485-3600, Studentska služba: 485-3611, 458-3612, 485-3613, Telefaks: 450-413;
e-mail: deantf@uns.ac.rs; site: http://www.tf.uns.ac.rs/