Студијски програм: Прехрамбено инжењерство
Објављено у Мастер академске студије
Штампа
Студијски програм Прехрамбено инжењерство образује кадрове за обављање професионалне делатности у области Технолошког инжењерства у ужој научној области Прехрамбено инжењерство. У оквиру овог студијског програма образују се и оспособљавају стручњаци способни да самостално организују и воде процесе производње у прехрамбеној индустрији, контролишу сировине, међупроизводе, финалне производе и унапређују постојеће технологије и поступке у области прехрамбеног инжењерства. Осим тога, стечено знање представља потребну теоријску и практичну основу за наставак образовања кроз мастер академске студије и даље.
На мастер академским студијама, на студијском програму Прехрамбено инжењерство постоје три изборна студијска подручја: Инжењерство угљенохидратне хране, Технологије конзервисане хране и Контрола квалитета. Приликом уписа на мастер академске студије студенти се на основу сопствених склоности и жеља опредељују за једно од наведених изборних подручја.
Инжењерство угљенохидратне хране
Наставни план студијског програма
| Ш | Назив предмета | С | Статус предмета | Часови активне наставе | Остали часови | ЕСПБ | Преузимање |
П | В | СИР | ДОН |
ПРВА ГОДИНА |
1. |
М13О1 |
Инжењерска статистика |
1 |
О |
3 |
3 |
- |
- |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
2,3. |
↓ |
Предмет изборног блока 1 |
1 |
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
|
|
* Студент бира два предмета од понуђених шест. |
|
М1ИУХ1 |
Савремени поступци у технологији кондиторских производа |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1ИУХ2 |
Алтернативни извори шећера-нови поступци |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1ИУХ3 |
Трендови у технологији пекарских производа |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1ИУХ4 |
Технологија и примена скробних модификата у прехрамбеним производима |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1ИУХ5 |
Савремени поступци у технологији млинске прераде пшенице |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1ИУХ6 |
Антиоксиданти у прехрамбеној индустрији |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
4. |
М1ПИСИР |
Студијски истраживачки рад |
1 |
О |
- |
- |
20 |
- |
- |
10 |
Преузми ПДФ |
5. |
↓ |
Предмет изборног блока 2 |
2 |
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђених три. |
|
М2ИУХ1 |
Прерада споредних производа технологија угљенохидратне хране |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М2ИУХ2 |
Индустријска примена скробних хидролизата |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М2ИУХ3 |
Производња и примена прехрамбених влакана |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
6. |
М2ПИСП |
Стручна пракса |
2 |
О |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
Преузми ПДФ |
7. |
М2ПИМР |
Израда и одбрана мастер рада |
2 |
О |
- |
- |
- |
- |
- |
20 |
Преузми ПДФ |
Укупно часова активне наставе на години студија = 44 |
|
Укупно = 12 |
Укупно = 3 |
Укупно = 20 |
Укупно = 9 |
|
|
|
Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 44 |
Укупно ЕСПБ бодова |
60 |
|
Преузимања
Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената |
Преузми ПДФ |
Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм |
Преузми ПДФ |
Изборна настава на студијском програму |
Преузми ПДФ |
Технологије конзервисане хране
Наставни план студијског програма
| Ш | Назив предмета | С | Статус предмета | Часови активне наставе | Остали часови | ЕСПБ | Преузимање |
П | В | СИР | ДОН |
ПРВА ГОДИНА |
1. |
М13О1 |
Инжењерска статистика |
1 |
О |
3 |
3 |
- |
- |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
2,3. |
↓ |
Предмет изборног блока 1 |
1 |
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
|
|
* Студент бира два предмета од понуђених шест. |
|
М1ТКХ1 |
Савремени трендови у микробиологији хране |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1ТКХ2 |
Савремени трендови у технологији меса |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1ТКХ3 |
Савремени трендови у технологији уља и масти |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1ТКХ4 |
Савремени трендови у технологијама прераде воћа и поврћа |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1ТКХ5 |
Савремени трендови у технологији млека и млечних производа |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1ТКХ6 |
Савремено паковање прехрамбених производа |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
4. |
М1ПИСИР |
Студијски истраживачки рад |
1 |
О |
- |
- |
20 |
- |
- |
10 |
Преузми ПДФ |
5. |
↓ |
Предмет изборног блока 2 |
2 |
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђених три. |
|
М2ТКХ1 |
Савремени трендови у исхрани |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М2ТКХ2 |
Оцењивање усаглашености у технологијама конзервисане хране |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М2ТКХ3 |
Савремени процеси конзервисања хране |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
6. |
М2ПИСП |
Стручна пракса |
2 |
О |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
Преузми ПДФ |
7. |
М2ПИМР |
Израда и одбрана мастер рада |
2 |
О |
- |
- |
- |
- |
- |
20 |
Преузми ПДФ |
Укупно часова активне наставе на години студија = 44 |
|
Укупно = 12 |
Укупно = 3 |
Укупно = 20 |
Укупно = 9 |
|
|
|
Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 44 |
Укупно ЕСПБ бодова |
60 |
|
Преузимања
Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм |
Преузми ПДФ |
Изборна настава на студијском програму |
Преузми ПДФ |
Контрола квалитета
Наставни план студијског програма
| Ш | Назив предмета | С | Статус предмета | Часови активне наставе | Остали часови | ЕСПБ | Преузимање |
П | В | СИР | ДОН |
ПРВА ГОДИНА |
1. |
М13О1 |
Инжењерска статистика |
1 |
О |
3 |
3 |
- |
- |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
2,3. |
↓ |
Предмет изборног блока 1 |
1 |
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
|
|
* Студент бира два предмета од понуђених шест. |
|
М1ИУХ6 |
Антиоксиданти у прехрамбеној индустрији |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1ТКХ1 |
Савремени трендови у микробиологији хране |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1КК1 |
Одабрана поглавља метода раздвајања |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1КК2 |
Одабрана поглавља оптичких метода |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1КК3 |
Одабрана поглавља електроаналитичких метода |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М1КК4 |
Одабрана поглавља хемијске анализе |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
4. |
М1ПИСИР |
Студијски истраживачки рад |
1 |
О |
- |
- |
20 |
- |
- |
10 |
Преузми ПДФ |
5. |
↓ |
Предмет изборног блока 2 |
2 |
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђених три. |
|
М2КК1 |
Савремене методе контроле аутентичности хране |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М2КК2 |
Хемометрија |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
М2КК3 |
Ензимске методе у анализи хране |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
6. |
М2ПИСП |
Стручна пракса |
2 |
О |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
Преузми ПДФ |
7. |
М2ПИМР |
Израда и одбрана мастер рада |
2 |
О |
- |
- |
- |
- |
- |
20 |
Преузми ПДФ |
Укупно часова активне наставе на години студија = 44 |
|
Укупно = 12 |
Укупно = 3 |
Укупно = 20 |
Укупно = 9 |
|
|
|
Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 44 |
Укупно ЕСПБ бодова |
60 |
|
Преузимања
Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената |
Преузми ПДФ |
Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм |
Преузми ПДФ |
Изборна настава на студијском програму |
Преузми ПДФ |