Fondacija Carlsberg - Dunđerski

U Bačkoj Palanci otvorena je nova fontana čiju je izgradnju finansirala kompanija Karlsberg Srbija, preko svoje Fondacije Dunđerski.

Generalni direktor kompanije Karlsberg Srbija, Vladimir Vava rekao je da ta kompanija smatra da finansijska komponenta nije sve i da zbog toga, kroz projekte koje realizuje i finansira, pokušava deo da vrati društvu, odnosno opštini Bačka Palanka, u kojoj, kako je naveo, žive i posluju.

„Fontana je jedan primer koji je vidljiv, u kom će građani svakodnevno moći da uživaju, ali to nije jedini primer, mi smo do sada realizovali mnogo projekata, ulagali smo u škole i nastavićemo sa tom praksom“, rekao je Vava.

Kako je naveo, kompanija Kalsberg posebnu saradnju ima sa Tehnološkim fakultetom Novi Sad.

„Imamo projekat čijom realizacijom će biti montirana mikro-pivara na Tehnološkom fakultetu kako bi studenti mogli bolje da se upoznaju sa tehnologijama pravljenja piva“, dodao je Vava.

On je podsetio da je kompanija Kalsberg već 125 godina žitelj opštine Bačka Palanka.

„Dunđerski je pre 125 godina otvorio pivaru u Čelarevu i uvek je mislio ne samo na finansijsku dobit, već i na to na koji način može da poboljša život stanovništva i razvoj grada i sela u opštini u kojoj je otvorio pivaru“, rekao je Vava.

Zbog toga su, kaže, i u aprilu inicirali konkurs na koji se prijavilo više od 60 organizacija i institucija.

„Veliki broj prijava nam je dokazao da ljudi hoće da se bave projektima koji imaju za cilj poboljšanje života stanovništva u ovoj opštini, od 60 projekata izabrali smo 18 najkreativnijih i najboljih, a za njihovu realizaciju će Karlsberg Srbija i Fondacija Dunđerski izdvojiti nešto više od šest miliona dinara“, kazao je Vava.

fontana palanka1

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates