Podignimo svest za čistiji svet

„Deca i ekologija: podignimo svest za čistiji svet“ naziv je izložbe koja je održana na Tehnološkom fakultetu Novi Sad 20.09.2019. godine u holu Tehnološkog fakulteta.
Izložba je organizovana sa ciljem da se među mladima podigne svest o važnosti zaštite životne sredine i predstavi značaj eko – energetskog inženjerstva kojem je u okviru obeležavanja 60 godina Tehnološkog fakulteta Novi Sad posvećen mesec septembar.
Izložbu je otvorila prof. dr Biljana Pajin, dekan Tehnološkog fakulteta Novi Sad, a prisutne je pozdravio i prof. dr Slobodan Popov, predsednik Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike.
U izložbi su učestvovali učenici osnovnih škola koji su na kreativan način, kroz likovne radove, predstavili značaj ekologije i zaštite životne sredine. Kako je Tehnološki fakultet Novi Sad od prošle godine deo projekta „Energija je svuda oko nas“, prezentovane su i dve nagrađene pesme sa navedenog takmičenja. Učenik Nikola Lončar iz OŠ Kosta Trifković recitovao je pesmu „Pričala mi jednom .... „ autorke Andreje Đurđević iz OŠ Zmaj Jova Jovanović iz Rume, dok su Jovan Ćirić, Isidor Majstorović, Milana Kostić, Vuk Rajačić i Luka Požarev iz OŠ Đorđe Natošević izrecitovali pesmu „Energija“ autora Vukašina Bajića iz OŠ Sveti Sava, Kikinda.
Kako bi bez svih onih koji čine školu a to su direktori, učiteljice i pre svega đaci ne bi bilo moguće organizovati ovu izložbu, doc. dr Milica Hadnađev Kostić i prof. dr Jelena Pavličević uručile su zahvalnice nastavnicima i direktorima škola čiji su đaci učestvovali na izložbi. Prilikom uručenja zahvalnica prisutne su pozdravili direktori OŠ „Miroslav Antić“, OŠ „Đorđe Natošević“ i OŠ „Kosta Trifković“.
Nakon izložbe slika na kojima su osnovci predstavili šta za njih znači energetska efikasnost i zaštita životne sredine, osnovci su imali priliku da učestvuju u NTC radionici pod nazivom „Učenje je u igri, energija u čigri“, koja je organizovana u saradnji sa bivšim studentom Tehnološkog fakulteta Novi Sad, mast. inž. tehnol. Vukom Rajovićem.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates