Tribina posvećena energetskoj efikasnosti

Na Tehnološkom fakultetu Novi Sad 18.09.2019. godine održana je tribina „Na putu energetske efikasnosti – povratak u budućnost 4.0.“ kroz koju su predstavljena dva studijska područja Eko – energetsko inženjerstvo i Hemijsko – procesno inženjerstvo, a u okviru obeležavanja značajnog jubileja Tehnološkog fakulteta – 60 godina od osnivanja.
Aktuelna tema Tribine odnosila se na značaj i način dostizanja energetske efikasnosti na pragu četvrte industrijske revolucije, kako u svakodnevnom životu, tako i u proizvodnji. Prof. dr Zoltan Zavargo, predsednik udruženja „Klaster za energetsku efikasnost“ i učesnik Tribine govorio je prisutnima o energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine. Mast. inž. maš. Branislav Serdar iz kompanije EnergyNet Novi Sad upoznao je učesnike i posetioce Tribine sa načinima upotreba solarne energije za grejanje i hlađenje i predstavio fotonaponski inverter Multi VRF Sistem.
Na Tribini su učestvovali i nekadašnji studenti Tehnološkog fakulteta Novi Sad, a sada predstavnici renomiranih kompanija. O alternativnim gorivima u cementnoj industriji posetiocima je govorila mast. inž. tehnol. Slađana Lalić iz kompanije Lafarge, Srbija, dok su od dipl. inž. tehnol. Mirka Balte iz kompanije Fragmat S d.o.o posetioci imali priliku da čuju nešto više o optimizaciji tehnoloških procesa u praksi. Nakon kratkih predavanja, moderatori Tribine prof. dr Marija Radojković i doc. dr Arpad Kiralj, pozvali su predstavnike ostalih kompanija koje su podržale tribinu: „Na putu energetske efikasnosti – povratak u budućnost 4.0.“ da ukratko upoznaju prisutne sa načinom na koji ostvaruju energetsku efikasnost. Tom prilikom predstavljeni su: Rudnik i termoelektrana Ugljevik – „Ugljevik“ a.d., kompanija „Blagojević“ i „Solarna dolina“ Novi Sad.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates