13th Conference for Young Scientists in Ceramics (2)

Na Tehnološkom fakultetu Novi Sad u periodu od 16. do 19. oktobra 2019. održana je međunarodna konferencija „13th Conference for Young Scientists in Ceramics“.
„Conference for Young Scientists in Ceramics“ ove godine okupila je oko 200 istraživača, naučnika i eminentnih stručnjaka iz oblasti keramičkih materijala iz 32 zemlje širom sveta. Predstavljeno je 1 plenarno predavanje, 14 predavanja po pozivu, kao i 120 usmenih izlaganja.
Konferencija ima podršku Evropskog keramičkog društva kao i JECS Trust fund-a što dovoljno govori o renomeu same konferencije. Po prvi put na Konferenciji učestvovao je i predsednik Evropskog keramičkog društva, prof. Džon Biner, koji je održao plenarno predavanje.
„Conference for Young Scientists in Ceramics“, ranije poznata kao „Students’ Meeting“ ima tradiciju dugu više od 20 godina, a održava se na svake dve godine na Tehnološkom fakuletu Novi Sad u organizaciji Katedre za inženjerstvo materijala. Osnovni ciljevi ove Konferencije su promocija rada mladih istraživača i naučnika, kao i jačanje međunarodne saradnje između studenata kroz razmenu znanja, ideja i iskustava iz oblasti dobijanja i procesiranja keramičkih materijala. Konferencija pokriva sve teme iz oblasti savremenih i tradicionalnih keramičkih materijala, kao i keramičkih kompozita. Autori svih prezentovanih redova su studenti master i doktorskih studija, kao i mladi istraživači (do 8 godina nakon doktoriranja).
Konferenciju su finansijski podržali JECS Trust fund u okviru Evropskog keramičkog društva, koji već dugi niz godina prepoznaje značaj ove konferencije i daje konstantnu podršku za održavanje ovakvih manifestacija, kao i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Suorganizatori konferencije uz Tehnološki fakultet Novi Sad bili su predstavnici Young Ceramists Network-a. Organizacija OPENS 2019 takođe je podržala organizaciju Konferencije u godini kada je Novi Sad omladinska prestonica Evrope.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates