Svečana akademija

 

Svečana akademija povodom 60 godina od osnivanja Tehnološkog fakulteta Novi Sad

Tehnološki fakultet Novi Sad u četvrtak, 10.10.2019. godine, Svečanom akademijom u amfiteatru zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, obeležio je 60 godina postojanja i uspešnog rada.
Prilikom obeležavanja ovog značajnog jubileja prisutne, među kojima je bio veliki broj predstavnika univerziteta i fakulteta iz zemlje i regiona, istaknutih naučnika iz celog sveta, kao i predstavnika privrede sa kojom Tehnološki fakultet Novi Sad intenzivno sarađuje, pozdravila je prof. dr Biljana Pajin, dekan Tehnološkog fakulteta Novi Sad. U svom obraćanju prof. dr Biljana Pajin, dekan Tehnološkog fakulteta Novi Sad, predstavila je i jedinstvenu monografiju koja je izdata povodom obeležavanja ovog značajnog jubileja.
Ispred Univerziteta u Novom Sadu čiji je deo i Tehnološki fakultet, prisutnima se obratio prof. dr Stevan Stankovski, prorektor za nauku i istraživanje. O uspesima nastavnog osoblja, istraživača, ali i studenata, kao i o značajnim naučnim projektima i dostignućima zaposlenih na Tehnološkom fakultetu, prisutnima je govorio prof. dr Viktor Nedović, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Strateški projekti u koje je uključen i Tehnološki fakultet Novi Sad su od velikog značaja kako za razvoj privrede, tako i za sam Fakultet o čemu je govorila prof. dr Marijana Dukić Mijatović, savetnica gradonačelnika Novog Sada za implementaciju strateških projekata i potpredsednica Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje. Da su studenti najvažniji deo Fakulteta, kao i da su svi napori Fakulteta usmeri upravo na studente, prisutnima je predočila Tatjana Daničić, studentkinja generacije na Tehnološkom fakultetu Novi Sad.

 

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates