Svečani prijem nove generacije studenata Tehnološkog fakulteta Novi Sad

U prepunom amfiteatru Tehnološkog fakulteta Novi Sad u ponedeljak, 30.09.2019. godine, održan je svečani prijem studenata koji su upisali prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2019/20. godini.
Svečani prijem otpočeo je tonovima univerzitetske himne „Gaudeamus igitur“ nakon čega se budućim diplomiranim inženjerima tehnologije obratila prof. dr Biljana Pajin, dekan Tehnološkog fakulteta Novi Sad. Prof. dr Biljana Pajin, poželela je studentima toplu dobrodošlicu u porodicu tehnologa i istakla da je sigurna da će i u ovoj, kao i u svim prethodnim generacijama, biti mnogo onih koji će ostvariti značajne uspehe u karijeri.
Nakon filma o Tehnološkom fakultetu Novi Sad, studente prve godine pozdravio je prof. dr Dragan Govedarica, prodekan za nastavu na Tehnološkom fakultetu Novi Sad. Prof. dr Dragan Govedarica u svom obraćanju studentima govorio je o brojnim uspesima koje su ostvarili diplomirani inženjeri tehnologije, koji su svoju diplomu stekli na Tehnološkom fakultetu Novi Sad. Prodekan je istakao i da se profesori, sa kojima će se brucoši upoznati tokom studija, pored nastave kontinuirano bave i naučnoistraživačkim radom. Na kraju svog obraćanja, prodekan za nastavu predstavio je sve nastavnike koji će predavati novoj generaciji studenata u prvoj godini i poželeo svima puno uspeha i sreće tokom studija.
Ispred Studentskog parlamenta, nove kolege pozdravila je Dragana Malinović, predsednica Studentskog parlamenta Tehnološkog fakulteta Novi Sad i upoznala ih sa načinom rada parlamenta, kao i sa aktivnostima koje imaju članovi. Na kraju predsednica Studentskog parlamenta pozvala je sve studenta da se uključe u rad parlamenta, kao i drugih studentskih organizacija.
Milan Radovanović, student prodekan Tehnološkog fakulteta Novi Sad predstavio je svojim novim kolegama kako je biti student na Tehnološkom fakultetu. Pored nastavnih aktivnosti, student prodekan predstavio je i brojne vannastavne aktivnosti koje su na raspolaganju studentima. Takođe, upoznao je brucoše sa studentskim organizacijama i Kulturno-umetničkim društvom Tehnološkog fakulteta.
Na svečanom prijemu, novoj generaciji studenata obratili su se Biljana Bogdanović, koordinator kontrole kvaliteta i Branislav Bogdanović, zamenik tehničkog direktora u Sunoko d.o.o. Novi Sad, nekadašnji studenti Tehnološkog fakulteta Novi Sad, a sada veoma uspešni bračni par u oblasti tehnologije šećera. Bračni par Bogdanović ukratko je predstavio svoj put do uspeha, prisećajući se interesantnih anegdota iz perioda studiranja na Tehnološkom fakultetu, gde su se upoznali i zaljubili.
Svečani prijem studenata prve godine osnovnih akademskih studija ulepšali su zvuci klarineta i violončela učenika III razreda srednje muzičke škole „Isidor Bajić“, Matije Francuskog i Isidore Krmpotić.
Po završetku svečanog prijema, studenti su imali sastanak sa mentorima koji su odabrani, kako iz redova nastavnika, tako i iz redova studenata za svaki studijski program/područje.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates