POTPISIVANjE UGOVORA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I KOMPANIJE „BARRY CALLEBAUT“

U prisustvu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, predstavnici Vlade Republike Srbije i menadžmenta kompanije „Barry Callebaut“ potpisali su Ugovor koji se odnosi na realizaciju investicionog projekta izgradnje izvozno orijentisanog proizvodnog pogona čokolade u Novom Sadu. Potpisnici ugovora bili su ministar privrede u Vladi Srbije Goran Knežević, direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovan Vorkapić, finansijski direktor „Barry Callebaut“ za zemlјe EMEA Darko Šuman, te generalni menadžer „Barry Callebaut“ za jugoistočnu Evropu, Stojan Kemera.
- Ovo je velika stvar za Novi Sad. Zahvaljujući podršci Vlade i Predsednika republike, nastavljamo investicioni ciklus, dobijamo nove pogone, otvaraju se nova radna mesta. Međutim ovde nije reč o masovnom zapošljavanju, već o kapitalno-intenzivnoj investiciji izvoznog karaktera. Novi Sad je dobio jedan od najvećih svetskih brendova u oblasti proizvodnje čokolade, firmu koja ima svetski premijum brend, i ponosan sam što su odabrali Srbiju i naš grad kao lokaciju gde će investirati. Grad Novi Sad će se truditi da bude dobar domaćin, u šta su se oni uverili u prethodnih deset meseci, jer smo pokazali da možemo biti partner u realizaciji tako velike investicije. Jedan od bitnih razloga da izaberu baš Novi Sad jesu lјudski resursi, i velika je stvar što je već uspostavlјena saradnja kompanije sa Univerzitetom, odnosno Tehnološkim fakultetom. Za nas je dobitna kombinacija saradnja nauke i obrazovanja sa privredom i proizvodnjom – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
Ministar Knežević istakao je da dolazak ovako moćne firme, predstavlјa još jednu potvrdu da je Srbija dobro mesto za ulaganje.
Kako je ocenio generalni menadžer „Barry Callebaut“ za jugoistočnu Evropu Stojan Kemera Novi Sad je pokazao izuzetan nivo profesionalizma i razumevanja potreba te kompanije.
- Od danas ulazimo u sledeću fazu investicije i narednih meseci može se očekivati početak građevinskih radova. Srbija je u nama dobila sjajnog partnera za razvoj prehrambene industrije – zaklјučio je Kemera.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates