POSETA PREDSTAVNIKA KOMPANIJE BARRY CALLEBAUT

Na Tehnološkom fakultetu Novi Sad, 17.07.2019. godine, održan je sastanak sa predstavnicima kompanije Barry Callebaut na kojem su razmatrane mogućnosti uspostavljanja saradnje sa Fakultetom u oblasti konditorskih proizvoda.
Ispred kompanije Barry Callebaut sastanku su prisustvovali Celine Lamort, viši menadžer projekta, Kasia Kažmierczak, menadžer za snabdevanje, Denis Ivanov, menadžer projekta, Mihajlo Milovanović, inženjer projekta, kao i Bojan Tatalović, menadžer razvoja tržišta jugoistočne Evrope. Ispred Tehnološkog fakulteta Novi Sad su prisustvovali dr Ivana Lončarević, prof. dr Dragan Govedarica, prodekan za nastavu i prof. dr Jaroslav Katona, prodekan za finansije.
Kompanija Barry Callebaut je osnovana 1996. godine spajanjem belgijskog proizvođača čokolade Callebaut i francuskog proizvođača čokolade Cacao Barry, a danas se može pohvaliti sa više od 175 godina tradicije u proizvodnji čokolade. Sedište kompanije Barry Callebaut je u Švajcarskoj, a kompanija se pojavila na vodećoj švajcarskoj berzi (SIX Swiss Exchange) 1998. godine. Sa godišnjom prodajom od oko 6,9 milijardi švajcarskih franaka (6 milijardi evra / 7,1 milijardi dolara) u fiskalnoj 2017/18. godini, Barry Callebaut grupa je vodeći svetski proizvođač čokolade i kakao proizvoda visokog kvaliteta - od nabavke i prerade kakao zrna do proizvodnje najfinijih čokolada, uključujući i čokoladna punjenja, dekoracije i smeše. Ova kompanija ima oko 60 proizvodnih postrojenja širom sveta i zapošljava raznovrsnu i posvećenu radnu snagu koja broji više od 11.500 ljudi. Barry Callebaut snabdeva celokupan prehrambeni sektor, od industrijskih prehrambenih proizvođača do zanatskih i profesionalnih firmi kao što su poslastičarnice, pekare, hoteli, restorani i ugostiteljski objekti.
U aprilu ove godine Barry Callebaut grupa je najavila prvu i najmoderniju fabriku čokolade u jugoistočnoj Evropi koja će biti izgrađena u Novom Sadu.
Tokom sastanka vođeni su razgovori o mogućnostima uspostavljanja saradnje između Tehnološkog fakulteta Novi Sad i kompanije Barry Callebaut u bliskoj budućnosti, uz podršku grada Novog Sada. Razmatrane su mogućnosti stručno-naučne saradnje, prvenstveno sa nastavnim kadrom sa predmeta Tehnologija konditorskih proizvoda, na čelu sa prof. dr Biljanom Pajin.

  • 01
  • 02
  • 03

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates