Subotički srednjoškolci zainteresovani za Naftno-petrohemijsko inženjerstvo

Na Tehnološkom fakultetu Novi Sad 05.06.2019. godine, za oko 30 srednjoškolaca iz srednje Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice održano je predavanje i radionica na temu „Eksploatacija, proizvodnja i distribucija nafte i naftinih derivata sa područja Srbije “.
Predavanje na temu „Eksploatacija, proizvodnja i distribucija nafte i naftinih derivata sa područja Srbije “ održao je prof. dr Dragan Govedarica, prodekan za nastavu i rukovodilac studijskog programa Hemijsko inženjerstvo. Tokom predavanja prof. dr Dragan Govedarica, na interesantan način i uz mnogo interakcije, upoznao je srednjoškolce sa osnovnim pojmovima, a zatim im predočio na koji način se vrši eksploatacija, proizvodnja i distribucija nafte u Srbiji.
Nakon predavanja, srednjoškolci su posetili laboratorije studijskog područja Naftno-petrohemijsko inženjerstvo gde su imali priliku da u okviru radionice na istu temu, od prof. dr Dragana Govedarice saznaju nešto više o sirovoj nafti, raznim postrojenjima za eksploataciju nafte, ali i o primeni 3D modela u naftno-petrohemijskom inženjerstvu. Nakon prvog dela radionice, doc. dr Olga Govedarica je u drugom delu upoznala srednjoškolce sa procesom analize uzoraka nafte, dok su u trećem delu radionice srednjoškolci od prof. dr Nataše Đurišić - Mladenović saznali zašto su važna biogoriva i druga alternativna goriva u smanjenju negativnih posledica fosilnih goriva na životnu sredinu i klimatske promene.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates