Dan Hemofarma na Tehnološkom fakultetu Novi Sad

Na Tehnološkom fakultetu Novi Sad, 29.05.2019. godine održan je Dan Hemofarma, kojim je ozvaničen početak uspešne saradnje Tehnološkog fakulteta i naše najveće farmaceutske kompanije Hemofarm.
Dan Hemofarma započeo je radnim sastankom rukovodstva Fakulteta i delegacije iz Hemofarma na čelu sa generalnim direktorom dr Ronaldom Zeligerom. Nakon radnog sastanka na kojem su razmatrani naredni koraci u intenziviranju saradnje, delegacija Hemofarma imala je priliku da obiđe laboratorije studijskog programa Farmaceutsko inženjerstvo.

Zvanični deo programa Dana Hemofarma na Tehnološkom fakultetu počeo je potpisivanjem povelje o saradnji , gde su se prisutnima obratili dr Ronald Zelinger, generalni direktor Hemofarm grupe i prof. dr Biljana Pajin, dekan Tehnološkog fakulteta.

Prof. dr Biljana Pajin, dekan Tehnološkog fakulteta, izrazila je veliko zadovoljstvo što se u godini obeležavanja dva značajna jubileja – 60 godina Tehnološkog fakulteta Novi Sad i 40 godina studijskog programa Farmaceutsko inženjerstvo – potpisuje sporazum sa kompanijom, koja je lider u farmaceutskoj proizvodnji. „Verujem da će saradnja, koju svečano započinjemo danas, Tehnološkom fakultetu i svim studentima mnogo značiti, jer mogućnost da studenti upoznaju procese u liderskoj kompaniji na tržištu farmacije je od neprocenjive vrednosti za njihov budući razvoj. S druge strane, verujem da ćemo i mi, ali i naši studenti imati priliku da doprinesemo unapređenju određenih procesa u ovako velikoj kompaniji, jer saradnja nauke i privrede uvek daje dobre rezultate.“ – rekla je prof. dr Biljana Pajin. Dr Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarm grupe istakao je da zna da su studenti sa Tehnološkog fakulteta veoma dobro stručno i naučno osposobljeni i da to potvrđuju brojni zaposleni u Hemofarmu, koji su završili upravo Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, te da će im ova saradnja omogućiti da unaprede praktične veštine uz timski rad.

Nakon svečanog potpisivanja povelje o saradnji počelo je studentsko takmičenje "Farmaceutski INNkubator" pod pokroviteljstvom Hemofarma na kojem su se studenti takmičili u kreativnoj ideji i kreiranju proizvoda iz oblasti koje pokriva farmaceutska industrija. Na takmičenju "Farmaceutski INNkubator" učestvovalo je 11 studentskih timova koje su činili studenti četvrte godine studija i master studenti studijskog programa farmaceutsko inženjerstvo. Prema oceni stručnog žirija koji su ispred Hemofarma činili: Goran Novaković, direktor proizvodnog pogona u Šapcu, Marija Desančić, rukovodilac pogona čvrstih formi i Snežana Kikić, šef odeljenja sistema kvaliteta, a ispred Tehnološkog fakulteta Novi Sad: prof. dr Senka Vidović, prodekan za nauku, prof. dr Zoran Zeković, rukovodilac studijskog programa farmaceutsko inženjerstvo i dr Jelena Vladić, asistent sa doktoratom i najbolja mlada naučnica u 2018. godini najbolje je ocenjen proizvod „Naturino“ čiji su idejni tvorci Anđelka Živanović i Ivana Simić. Drugo mesto pripalo je timu koji su činile Anja Radulović i Teodora Lajko koje su predstavile proizvod „Kimko Alergiko“, dok su se na trećem mestu našle Ema Tot i Nikolina Nikolić sa proizvodom „Bomba Hip“.

Kraj Dana Hemofarma, obeležen je stručnim predavanjem na temu "Lean i Six Sigma - osnova za efikasno i kontinuirano unapređenje procesa, koje je održao dipl. inž. Miloš Puzić, koordinator za unapređenje procesa u Hemofarmu.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates