Studentkinje Tehnološkog fakulteta na sajmu Vitafoods Europe

Studentkinje Tehnološkog fakulteta Novi Sad, Milica Popović (4. godina) i Milica Teofanov (master studije) učestvovale su na ovogodišnjem sajmu "Vitafoods Europe", koji je održan u Ženevi od 07-09.05.2019. godine, u okviru saradnje sa kompanijom Tosla d.o.o. iz Slovenije. Na sajmu su imale priliku da predstavljaju samu kompaniju i u razgovoru sa potencijalnim klijentima iz celog sveta predstave rad i proizvode kompanije.

Vitafood je jedan od vodećih sajmova na svetskom nivou kad je u pitanju industrija suplemenata ishrani. Ove godine je okupio preko 1200 izlagača iz celog sveta, a posetilo ga je čak preko 22.000 posetilaca.

Saradnja sa kompanijom Tosla d.o.o. je uspešno započeta prošle godine, kada su prof. dr Zita Šereš i pomenute studentkinje imale priliku da učestvuju na sajmu "Seeds & Chips" u Milanu. Nakon toga, studentkinje su obavljale mentorisanu stručnu praksu u periodu od dve nedelje u fabrici u Ajdovščini (Slovenija). Tokom prakse studentkinje su bile uključene u proces proizvodnje, poslovanja i projekte istraživanja i razvoja novih proizvoda. Pored toga imale su zajednički projekat da samostalno osmisle i proizvedu funkcionalni prehrambeni proizvod, a takođe i da ispune svaki korak koji je potreban za plasiranje proizvoda na tržište.

Kompanija Tosla d.o.o. je i ove godine izrazila želju da nastavi veoma lepu i uspešnu saradnju, te je bio konkurs za prijavu novih studenata na letnju stručnu praksu.

Verujemo da će naši studenti nastavljati da nižu uspehe, opravdavaju poverenje i ispune sve zadatke koji se nađu pred njima, te da ćemo u budućnosti imati još više ovako ohrabrujućih priča.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates