Srednjoškolci iz Vojvodine posetili Tehnološki fakultet Novi Sad

Tehnološki fakultet Novi Sad, 18.05.2019. godine, predstavio je mogućnosti koje pružaju studije na različitim studijskim područjima koje se izučavaju na Fakultetu, a u okviru je stručne ekskurzije za srednjoškolce mađarske nacionalnosti iz cele Vojvodine, koju je organizovao Mađarski nacionalni savet.
Na stručnoj ekskurziji učestvovalo je oko 200 mađarskih učenika trećih razreda srednjih škola iz Vojvodine, koji su došli u Novi Sad kako bi se upoznali sa mogućnostima koje nude visokoškolske ustanove. Ovu stručnu ekskurziju organizovao je Mađarski nacionalni savet sa ciljem da ohrabri srednjoškolce da svoje školovanje nastave u visokoškolskim ustanovama u Srbiji. Učenici srednjih škola imali su prilike da upoznaju programe 14 novosadskih fakulteta, među kojima je predstavljen i Tehnološki fakultet Novi Sad.
Tehnološki fakultet Novi Sad predstavila je prof. dr Zita Šereš, redovni profesor studijskog programa Prehrambena tehnologija. Srednjoškolci koji su iskazali interesovanje za Tehnološki fakultet imali su priliku da obiđu Fakultet, ali i da prisustvuju predavanjima u okviru Dana otvorenih vrata Tehnološkog fakulteta. Pored toga, srednjoškolci su učestvovali i na radionicama koje je Tehnološki fakultet Novi Sad organizovao u okviru Festivala nauke i obrazovanja.
Srednjoškolci su posetili i Studentski dom „Evropa" u Novom Sadu.

  • 01
  • 02

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates