Vežbe iz organske hemije za gimnazijalce iz “Jovan Jovanović Zmaj“

Na Tehnološkom fakultetu Novi Sad, učenicima trećeg razreda gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj“, u saradnji sa profesorom hemije Dejanom Radovanovićem, tokom letnjeg semestra organizovano je prisustvo vežbama iz organske hemije, kako bi se bolje upoznali sa radom u laboratoriji i stekli neophodne veštine.

Gimnazijalci su se prilikom posete vežbama zajedno sa studentima I godine Tehnološkog fakulteta, aktivno uključili u izučavanje mehanizama hemijskih reakcija važnih za primenu u različitim tehnološkim procesima proizvodnje. Stručnu pomoć i podršku pružili su im prof. dr Jasna Čanadanović-Brunet, šef Katedre za primenjene i inženjerske hemije, doc. dr Jelena Vulić i Vanja Šeregelj, istraživač saradnik, kao i tehnički saradnici Branislav Bastaja i Marija Marčok. Učenici gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iskazali su zainteresovanost za oblast hemije i želju da svoje obrazovanje nastave u pravcu unapređenja svojih znanja i veština u ovoj oblasti, a kroz saradnju sa profesorima i asistentima Tehnološkog fakulteta Novi Sad.

Povodom izvanredne saradnje profesora Dejana Radovanovića sa Tehnološkom fakultetom Novi Sad, 15.04.2019. godine organizovan je i zvanični prijem predstavnika gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ koji su učestvovali u vežbama iz organske hemije. Predstavnike gimnazije su primili su prof. dr Biljana Pajin, dekan i prof. dr Dragan Govedarica, prodekan za nastavu na Tehnološkom fakultetu Novi Sad, uz prisustvo prof. dr Jasne Čanadanović-Brunet, doc. dr Jelene Vulić i Vanje Šeregelj. Profesoru Dejanu Radovanoviću, ovom prilikom uručena je zahvalnica za doprinos popularizaciji hemije među mladima i uspešnu saradnju sa Fakultetom, a zahvalnicu je uručila prof. dr Biljana Pajin, dekan Fakulteta.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates