Proces proizvodnje, održivost i funkcionalne karakteristike hrane

April smo posvetili Tehnologijama konzervisane hrane sa temom meseca "Hrana u fokusu " i tim povodom organizovali smo radionicu pod nazivom "Proces proizvodnje, održivost i funkcionalne karakteristike hrane" kojoj je u dva dana prisustvovalo preko 60 učenika trećeg i četvrtog razreda iz Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" , Gimnazije "Laza Kostić", Tehničke škole "Pavle Savić" i Tehničke škole "Mileva Marić Ajnštajn".

U okviru radionice kroz nekoliko prezentacija i praktičan rad u laboratorijama, učenici su imali priliku da se upoznaju osnovne procese konzervisanja hrane, održivost, fizičko-hemijska i senzorska svojstva odabranih prehrambenih proizvoda, mikroorganizme u hrani, kao i vrste i karakteristike ambalažnih materijala koji se koriste za pakovanje prehrambenih proizvoda.

 

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates