Uspešna saradnja sa gimnazijom “Jovan Jovanović Zmaj“

Na Tehnološkom fakultetu Novi Sad, 10.04.2019. godine, održan je sastanak predstavnika Fakulteta sa učenicima i njihovom mentorkom iz gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, a koji su odabrali teme za maturske radove iz oblasti hemije i izrazili interesovanje za tehnologije koje se izučavaju na Tehnološkom fakultetu Novi Sad kroz učešće u radionicama i tribinama.
Predstavnike gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ primili su prof. dr Biljana Pajin, dekan i prof. dr Dragan Govedarica, prodekan za nastavu na Tehnološkom fakultetu Novi Sad. Sastanak je otvorila prof. dr Biljana Pajin, dekan Fakulteta, koja je izrazila zadovoljstvo što su učenici ove gimnazije u velikoj meri zainteresovani za oblast hemije i što su iskazali želju da svoje obrazovanje nastave u pravcu unapređenja svojih znanja i veština u ovoj oblasti, a kroz saradnju sa profesorima i asistentima Tehnološkog fakulteta Novi Sad. Profesorici hemije Meliti Šarčev Ćebić, ovom prilikom uručena je zahvalnica za doprinos popularizaciji hemije među mladima i uspešnu saradnju sa Fakultetom, a zahvalnicu je uručila prof. dr Biljana Pajin, dekan Fakulteta.
Maturanti iz gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ odabrali su veoma zanimljive teme iz hemije, pod mentorstvom profesorke hemije Melite Šarčev Ćebić, koja je u velikoj meri doprinela razvoju saradnje između Tehnološkog fakulteta i gimnazije. Maturanti su odabrali ukupno 8 tema iz oblasti Biotehnologije, gde su im stručnu pomoć i podršku pružili prof. dr Jelena Dodić, rukovodilac studijskog programa Biotehnologija, prof. dr Vladimir Puškaš i doc. dr Uroš Miljić, za radove u oblasti tehnologije vina i jakih alkoholnih pića i doc. dr Zorana Rončević, za radove u oblasti biotehnološke proizvodnje različitih bioproizvoda. Pored toga, za učenike trećeg razreda gimnazije tokom zimskog semestra organizovano je prisustvo vežbama u pet termina, kako bi se bolje upoznali sa tehnologijama koje se izučavaju na Tehnološkom fakultetu Novi Sad. Takođe, učenici treće i četvrte godine gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ imali su priliku da posete vinariju „Vinum“ u Sremskim Karlovcima, kao i fabriku čokolade Eugen d.o.o. Gložan, a učestvovali su i u radionicama „Sladak život“ i „Proces proizvodnje, održivost i funkcionalne karakteristike hrane“.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates