Tribina „Istine i zablude o konzervisanju hrane“

Поштовани/а,

са задовољством Вас позивамо на трибину "Истине и заблуде о конзервисаној храни" која ће се одржати 17.04.2019. године у амфитеатру Технолошког факултета Нови Сад са почетком у 18 часова.

Трибина "Истине и заблуде о конзервисању хране" намењена је свима који би желели да сазнају нешто више о конзервисаној храни.
Модератор трибине ће бити доц. др Марија Јокановић.
Проф. др Вера Лазић, проф. др Александра Тепић Хорецки, проф. др Мирела Иличић на трибини ће говорити о следећим темама:
Конзервисање: Корист или Штета? Некад и сад;
Додаци вс. Адитиви (Е бројеви) вс. Конзерванси;
Шта значи Quantum satis?;
Конзерва вс. Лименка;
Пластична амбалажа: штетна или не?;
Биоразградивост вс. амбалажа;
Како најукусније зачинити шунку, сир…?;
„Буђаве“ кобасице, сиреви, пекмези… – здравствено безбедно или не?;
Зашто додајемо бактерије у храну?;
Пробиотици вс. Пребиотици;
Будућност биоактивних компонената у храни.

Технолошки факултет Нови Сад ове године прославља 60 година постојања и оквиру обележавања овог значајног јубилеја током целе године организује низ манифестација намењених стручној и научној јавности, ђацима средњих школа, као и широј популацији. Сваки месец је тематски посвећен одређеној технолошкој области која се изучава и развија на Факултету. Април смо посветили инжењерству конзервисане хране са темом месеца „Храна у фокусу“!

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates