Održana tribina „Istine i zablude o ugljenim hidratima“

U prepunom amfiteatru Tehnološkog fakulteta Novi Sad 29.03.2019. godine održana je tribina na temu „Istine i zablude o ugljenim hidratima“ u okviru obeležavanja 60 godina postojanja Tehnološkog fakulteta Novi Sad gde je mesec mart bio posvećen inženjerstvu ugljenohidratne hrane sa temom meseca „Dolce vita“ („Sladak život“).

U okviru tribine učesnici i posetioci su imali priliku da se informišu o vrstama ugljenih hidrata, njihovoj ulozi u ishrani i tehnološkoj ulozi u izradi prehrambenih proizvoda.
Tribinu je otvorio prof. dr Aleksandar Fišteš, šef Katedre za inženjerstvo ugljenohidratne hrane. Prof. dr Dragana Šoronja Simović govorila je o istinama i zabludama u vezi sa belim i crnim hlebom, dok je o sličnostima i razlikama, kao i zabludama koje se odnose na beli i smeđi šećer na tribini govorila prof. dr Zita Šereš, rukovodilac studijskog programa Prehrambeno inženjerstvo. Moderator tribine bila je prof. dr Ljubica Dokić.
Nakon tribine posetioci su mogli da se upoznaju sa predstavnicima industrije koja se bavi preradom sirovina bogatih ugljenim hidratima, a koji su izložili i omogućili degustaciju nekih od svojih proizvoda u holu Fakulteta.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates