Zatvoren prvi ciklus projekata u okviru Programa saradnje nauke i privrede

Prof. dr Biljana Pajin, dekan Tehnološkog fakulteta Novi Sad i prof. dr Aleksandar Fišteš, šef Katedre za inženjerstvo ugljenohidratne hrane 28.03.2019. godine u Domu garde u Beogradu, prisustvovali su svečanosti Fonda za Inovacionu delatnost kojom je obeleženo zatvaranje prvog ciklusa projekata u okviru Programa saradnje nauke i privrede.
Na svečanosti Fonda za Inovacionu delatnost u prisustvu Mladena Šarčevića, ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja i Nenada Popovića, ministra za inovacije i tehnološki razvoj, kao i predstavnika Svetske banke i Evropske unije, svečano je obeleženo zatvaranje prvog ciklusa projekata u okviru Programa saradnje nauke i privrede koji sprovodi Fond za inovacionu delatnost, a koji su finansirali Evropska unija i Republika Srbija. Pomenuti ciklus je realizovan u okviru IPA projekta „Stvaranje sveobuhvatnog sistema za istraživanje i razvoj“.
Jedan od 14 finansiranih projekata u okviru pomenutog programa je i projekat pod nazivom „Development of innovative chocolate products fortified with bioactive compounds“ koji je realizovan u saradnji Tehnološkog fakulteta Novi Sad i kompanije Eugen chocolate d.o.o. iz Gložana. Osnovni cilj projekta je bio da se razvije industrijska proizvodnja funkcionalnih čokoladnih proizvoda obogaćenih inkapsuliranim fitohemikalijama koje potiču iz izvora kao što su zeleni čaj, kupina i borovnica. Na svečanosti su učestvovali prof. dr Aleksandar Fišteš i prof. dr Biljana Pajin, kao deo istraživačkog tima sa Tehnološkog fakulteta i predstavnici kompanije Eugen chocolate d.o.o. koji su predstavili nove proizvode nastale kao rezultat rada na projektu.

  • 01
  • 02
  • 03

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates