Poseta fabrici čokolade „Eugen Chocolate“

Učenici treće i četvrte godine gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, 20.03.2019. godine posetili su fabriku čokolade Eugen Chocolate u Gložanu i upoznali se sa tehnologijom pravljenja omiljenog slatkiša u organizaciji Katedre za inženjerstvo ugljenohidratne hrane Tehnološkog fakulteta Novi Sad.
Poseta fabrici čokolade Eugen Chocolate organizovana je na principu radionice za srednjoškolce kroz koju su imali priliku da se upoznaju sa procesom proizvodnje čokolade, sirovinama i opremom koja je potrebna, kao i svim uslovima koje je potrebno ispuniti da bi se dobila ukusna čokolada. Pored toga, učesnici radionice iz gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ imali su priliku i da degustiraju različite čokolade u svrhu senzorske ocene.
Srednjoškolce su prilikom posete dočekali prof. dr Aleksandar Fišteš, šef Katedre za inženjerstvo ugljenohidratne hrane na Tehnološkom fakultetu Novi Sad, mr Petar Jovanović, suvlasnik Eugen Chocolate d.o.o. Gložan, koji je osnovne i magistarske studije završio na Tehnološkom fakultetu Novi Sad, dr Ivana Lončarević, asistent sa doktoratom i Tamara Krstić, menadžer za odnose sa javnošću i marketing Tehnološkog fakulteta Novi Sad.
U samom pogonu fabrike čokolade srednjoškolci su bili podeljeni u tri grupe, od kojih je prva imala priliku da od suvlasnika fabrike mr Petra Jovanovića čuje sve o sirovinama i postupku proizvodnje kvalitetne čokolade. Prof. dr Aleksandar Fišteš, šef Katedre za inženjerstvo ugljenohidratne hrane, predstavio je srednjoškolcima postupak proizvodnje čokolade u pogonu, kao i koji su sve koraci potrebni u postupku kako bi se dobila kvalitetna čokolada. Neki učenici, oprobali su se i u samoj proizvodnji, ali ipak svima je najdraži deo radionice ipak bio sa dr Ivanom Lončarević, koja ih je upoznala sa postupkom senzorske ocene. U postupku senorske ocene gimnazijalci su ocenjivali pet različitih vrsta čokolade, a pored toga imali su priliku da isprobaju i druge vrste čokolade iz asortimana kompanije Eugen Chocolate.
Poseta fabrici „Eugen Chocolate“ d.o.o. Gložan, kao i radionica koja je održana prilikom ove posete, organizovani su tokom marta meseca koji smo posvetili inženjerstvu ugljenohidratne hrane sa temom meseca „Dolce Vita / Sladak život“, a u okviru obeležavanja 60 godina postojanja Tehnološkog fakulteta Novi Sad.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates