Proširen Obim akreditacije Laboratorije za ispitivanje prehrambenih proizvoda

Laboratorija za ispitivanje prehrambenih proizvoda Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu na osnovu drugog redovnog nadzornog ocenjivanja i ocenjivanja u svrhu proširenja Obima akreditacije od strane Akreditacionog tela Srbije (ATS) utvrđeno je da je rad Laboratorije usklađen sa standardom SRPS ISO/IEC 17025:2006, dok je Obim akreditacije proširen novim predmetima ispitivanja, kao i novim metodama.
Laboratorija za ispitivanje prehrambenih proizvoda akreditovana je od 2003. godine i od tada permanentno unapređuje svoj rad i usklađuje ga sa novim zahtevima za obezbeđenje kvaliteta, što potvrđuje i okončano ocenjivanje koje je sprovedeno tokom 2018. godine. Prema rečima prof. dr Dragoljuba Cvetkovića, rukovodioca Laboratorije Akreditaciono telo Srbije je na osnovu ostvarenih rezultata utvrdilo da je rad Laboratorije za ispitivanje prehrambenih proizvoda usklađen sa standardom SRPS ISO/IEC 17025:2006 i donelo je odluku o održavanju postojećeg, kao i o proširenju Obima akreditacije određenim brojem novih predmeta ispitivanja, kao i velikim brojem novih metoda fizičkih, hemijskih i biohemijskih ispitivanja. „Na naš zahtev, kao i na osnovu činjenica utvrđenih tokom ocenjivanja urađene su i brojne izmene i ažuriranja u Obimu akreditacije, čime je on značajno poboljšan.“- istkao je doc. dr Ranko Romanić, zamenik rukovodioca i rukovodilac za kvalitet
Prema važećem Obimu akreditacije od 17.01.2019. godine Laboratorija za ispitivanje prehrambenih proizvoda akreditovana je za preko 90 tehnika ispitivanja, a zahvaljujući stručnosti osoblja uz kontrolu kvaliteta proizvoda, može da pruži i naučno-stručne, tehničke i savetodavne usluge korisnicima svojih usluga.
Važeći Obim akreditacije Laboratorije za ispitivanje prehrambenih proizvoda možete pogledati na OVDE.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates