Nauka sa Tehnološkog fakulteta Novi Sad u službi privrede

Tehnološki fakultet Novi Sad, 06.12.2018. godine na Novosadskom sajmu, predstavio se privrednicima na drugom po redu poslovnom sajmu „Nauka za privredu“ koji je organizovan sa ciljem intenziviranja saradnje naučnoistraživačkih institucija sa privredom. Manifestacija je organizovana na inicijativu Pokrajinske vlade, a u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Razvojnom agencijom Vojvodine i Privrednom komorom Vojvodine.

Tehnološki fakultet Novi Sad nastojao je da posetiocima predstavi različita rešenja i mogućnosti transfera naučnih znanja, kao i primene novih tehnologija u privredi. Pored sajamskog štanda na kojem je predstavljen Fakultet, akreditovane laboratorije, kao i neki od proizvoda koji su rezultat projekata zasnovanih na saradnji Tehnološkog fakulteta sa privredom, profesori i asistenti održali su ukupno sedam predavanja u tri sekcije i učestvovali na organizovanim B2B sastancima. Laboratorija za ambalažu i pakovanje i Laboratorija za ispitivanje prehrambenih proizvoda predstavljene su privrednicima koji su posetili Sajam, a oni koji su bili posebno zainteresovani za usluge laboratorija koje posluju u sastavu Tehnološkog fakulteta Novi Sad imali su priliku da se upoznaju sa rukovodiocima i dobiju detaljnije informacije o radu laboratorija i akreditovanim metodama.

Centralna tema ovogodišnjeg sajma „Nauka za privredu“ bila je hrana, o kojoj je diskutovano u četiri sekcije: tehnologije, kvaliteta i bezbednosti; ishrane, zdravlja i medicine; informacionih tehnologija i automatizacije; konsaltinga, obuka i dizajna. Doktori nauka sa Tehnološkog fakulteta Novi Sad predstavili su se privrednicima kroz sedam predavanja u tri sekcije. U okviru sekcije tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane predavanja su održali dr Branislav Šojić, dr Sunčica Kocić-Tanackov, dr Zdravko Šumić i dr Senka Popović. Sekcija ishrana, fizička aktivnost i zdravlje otpočela je predavanjem dr Jelene Vladić, dobitnice nagrade Danubius Young Scientis Award, za najboljeg mladog naučnika iz Srbije 2018. godine, nakon kojeg je usledilo predavanje dr Ivane Lončarević. U okviru sekcije koja se odnosila na konsalting dr Ranko Romanić i dr Jelena Pejin upoznali su privrednike sa naučno-stručnim, tehničkim i savetodavnim uslugama u tehnologijama hrane.

Tehnološki fakultet Novi Sad je na B2B sastancima započeo konkretne poslovne dogovore sa nekoliko kompanija koje su izrazile interesovanje za saradnju na različitim poljima.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates