Održan Seminar o zakonskoj regulativi

Seminar „Aktuelnosti u primeni propisa i službena kontrola u skladu sa zakonskom regulativom“ u organizaciji Laboratorije za ispitivanje prehrambenih proizvoda održan je 19. Maja na Tehnološkom fakultetu.
Predavači su bili relevantni predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva zdravlja i Privredne komore Srbije, uz učešće predstavnika Laboratorije.

Nakon pozdravne reči i otvaranja skupa od strane Dekana Fakulteta prof. dr Radomira Malbaše, polaznici su imali priliku da od Nenada Vujovića, v. d. pomoćnika ministra i Načelnik Odeljenja poljoprivedne inspekcije za bezbednost hrane biljnog i mešovitog porekla Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, saznaju o rezultatima višegodišnjih službenih kontrola poljoprivredne inspekcije i budućim aktivnostima poljoprivredne inspekcije zasnovane na analizi rizika.
Branislav Raketić iz Sektora za poljoprivrednu politiku, Grupe za kvalitet, deklarisanje i označavanje hrane, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, održao je predavanje „Pravilnik o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane“, a Mirjana Veljković, predtsvnik Sektora za inspekcijske poslove, Odeljenja za sanitarnu inspekciju, Ministarstva zdravlja je izlagala o Pravilniku o nutritivnim i zdravstvenim izjavama.
O iskustvima u primeni Zakona o bezbednosti hrane i ulozi laboratorija za ispitivanje hrane govorili su predstavnici Laboratorije za ispitivanje prehrambenih proizvoda Tehnološkog fakulteta prof. dr Dragoljub Cvetković i dipl. inž. Miloš Bjelica. Učesnicima seminara se obratila i Saška Biorčević, samostalni savetnik u Udruženju za prehrambenu industriju PKS koja se osvrnula na Vodič za uspostavljanje mera za smanjenje sadržaja akrilamida u hrani.
Nakon predavanja učesnici su imali priliku da postave pitanja predavačima i diskutuju po iznetim temama.
Seminaru je prisustvovalo 37 polaznika iz renomiranih firmi koje se bave proizvodnjom hrane, laboratorija i konsultantantskih kuća.
Polaznici su po završetku seminara dobili Uverenje o pohađanju, a kroz evoluacione listove su iskazali izuzetno zadovoljstvo, kako organizacijom seminara, tako i izloženim predavanjima i diskusijom.

Program održanog seminara možete pogledati ovde

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates